Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2018. December 04. 18:26, kedd | Helyi

MÉZES REGGELI

MÉZES REGGELI

Mézes reggeli a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában; interjú Földváriné Simon Ilona igazgató asszonnyal és Ábrahám Péterrel, a Nagykunsági Méhészegyesület elnökével.

Tizenkét évvel ezelőtt Szlovéniából indult ez a kezdeményezés, amelyhez mára több uniós tagország is csatlakozott Európai Mézes Reggeli néven.


„A program célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségünk szempontjából fontos mézre és arra, hogy a jó étkezési szokásokat már gyermekkorban ki kell alakítanunk, illetve a helyben termelt élelmiszerek megismertetése is fontos feladat”-mondta el Ábrahám Péter a Nagykunsági Méhészegyesület Elnöke.


A november közepi reggelen, helyi méhészek látták vendégül a gyerekeket a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában, ahol mézeskenyérrel és mézeskóstolóval kezdődött a nap. A méhészek meséltek a mézről, a méhekről és az is kiderült, hogy mennyi mindent köszönhetünk ezeknek az aprócska, szorgos kis lényeknek. Továbbá fontos volt annak hangsúlyozása is, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához is.


Földváriné Simon Ilona a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgató asszonya elmondta, hogy iskolájukban kiemelt jelentőséggel bír a méznek a fogyasztása, a napi iskolában történt étkezések alkalmával, illetve az ünnepi időszak közeledtével a szülők segítségével is a mézeskalácsok készítésekor, jelentős mennyiségű mézet fognak felhasználni, ezzel is népszerűsítve ezt a terméket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 09:34, péntek | Helyi

Bejutottak a döntőbe

Karcagi SZC Varró István SZKI. kispályás focicsapata a közelmúltban ismét szép sikereket ért el. Fodor Csaba testnevelő tanár, amelyik versenyrendszerbe benevezte csapatát.

2019. Május 24. 09:33, péntek | Helyi

Zavaró gallyak

A fás szárú növények ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik Karcagon.

2019. Május 24. 09:32, péntek | Helyi

Hétvégén választunk

2019-ben európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, mely a negyedik ilyen jellegű voksolás az ország történetében. A szavazás időpontja 2019. május 26.

2019. Május 24. 09:31, péntek | Helyi

Megindult a forgalom

Megindult a vasúti és a közúti forgalom a kiskörei Tisza-hídon, amely a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében újul meg.