Városlista
2018. december 18, kedd - Auguszta

Hírek

2018. December 04. 18:26, kedd | Helyi

MÉZES REGGELI

MÉZES REGGELI

Mézes reggeli a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában; interjú Földváriné Simon Ilona igazgató asszonnyal és Ábrahám Péterrel, a Nagykunsági Méhészegyesület elnökével.

Tizenkét évvel ezelőtt Szlovéniából indult ez a kezdeményezés, amelyhez mára több uniós tagország is csatlakozott Európai Mézes Reggeli néven.


„A program célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségünk szempontjából fontos mézre és arra, hogy a jó étkezési szokásokat már gyermekkorban ki kell alakítanunk, illetve a helyben termelt élelmiszerek megismertetése is fontos feladat”-mondta el Ábrahám Péter a Nagykunsági Méhészegyesület Elnöke.


A november közepi reggelen, helyi méhészek látták vendégül a gyerekeket a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában, ahol mézeskenyérrel és mézeskóstolóval kezdődött a nap. A méhészek meséltek a mézről, a méhekről és az is kiderült, hogy mennyi mindent köszönhetünk ezeknek az aprócska, szorgos kis lényeknek. Továbbá fontos volt annak hangsúlyozása is, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához is.


Földváriné Simon Ilona a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgató asszonya elmondta, hogy iskolájukban kiemelt jelentőséggel bír a méznek a fogyasztása, a napi iskolában történt étkezések alkalmával, illetve az ünnepi időszak közeledtével a szülők segítségével is a mézeskalácsok készítésekor, jelentős mennyiségű mézet fognak felhasználni, ezzel is népszerűsítve ezt a terméket.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 18:48, kedd | Helyi

Jégvirág

Jégvirág címmel karácsonyi mesemondó versenyt rendezett a Csokonai Könyvtár az első és másodikos gyerekeknek.

2018. December 17. 17:17, hétfő | Helyi

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2018. December 17. 09:23, hétfő | Helyi

Baleset Kunhegyes külterületén

Haladása során későn észlelte

2018. December 16. 09:12, vasárnap | Helyi

Felújítás 820 millió forintból Szajolnál

Közel 820 millió forintból a közelmúltban befejeződött a 4-es számú főút négysávos, mintegy 5,4 kilométeres szakasza útburkolatának felújítása Szajolnál.