Városlista
2019. február 24, vasárnap - Mátyás

Hírek

2018. December 04. 18:26, kedd | Helyi

MÉZES REGGELI

MÉZES REGGELI

Mézes reggeli a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában; interjú Földváriné Simon Ilona igazgató asszonnyal és Ábrahám Péterrel, a Nagykunsági Méhészegyesület elnökével.

Tizenkét évvel ezelőtt Szlovéniából indult ez a kezdeményezés, amelyhez mára több uniós tagország is csatlakozott Európai Mézes Reggeli néven.


„A program célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségünk szempontjából fontos mézre és arra, hogy a jó étkezési szokásokat már gyermekkorban ki kell alakítanunk, illetve a helyben termelt élelmiszerek megismertetése is fontos feladat”-mondta el Ábrahám Péter a Nagykunsági Méhészegyesület Elnöke.


A november közepi reggelen, helyi méhészek látták vendégül a gyerekeket a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában, ahol mézeskenyérrel és mézeskóstolóval kezdődött a nap. A méhészek meséltek a mézről, a méhekről és az is kiderült, hogy mennyi mindent köszönhetünk ezeknek az aprócska, szorgos kis lényeknek. Továbbá fontos volt annak hangsúlyozása is, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához is.


Földváriné Simon Ilona a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgató asszonya elmondta, hogy iskolájukban kiemelt jelentőséggel bír a méznek a fogyasztása, a napi iskolában történt étkezések alkalmával, illetve az ünnepi időszak közeledtével a szülők segítségével is a mézeskalácsok készítésekor, jelentős mennyiségű mézet fognak felhasználni, ezzel is népszerűsítve ezt a terméket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 18:33, szombat | Helyi

ÚJ ISKOLABUSZ TOMAJMONOSTORÁN

- Az iskolában közel 100, az óvodában pedig közel 20-25 bejáró gyereket szállítunk a környező településekről és ennek a szállítását nem lehet a volán járatokkal megoldani.

2019. Február 23. 10:35, szombat | Helyi

Védelem és biztonságpolitika

A biztonságpolitikai esték vendége volt február 20-án a Déryné Kulturális Központban dr. Demkó Attila védelem és biztonságpolitikai szakértő a 20 éves magyar NATO tagságról szólt.

2019. Február 22. 20:19, péntek | Helyi

TAGGYŰLÉS A SORSTÁRSAK HÁZÁBAN

A Sorstársak Házában tartotta február 8-án taggyűlését az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi Szervezete.

2019. Február 22. 20:14, péntek | Helyi

KÖZMUNKA PROGRAM KUNMADARASON

Guba László Kunmadaras község polgármestere arról számolt be televíziónknak, hogy milyen a településen folyó közmunkaprogram, amely mintegy 153 főt foglalkoztat.