Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Március 31. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

MIÉRT DŐLÜNK BE?

MIÉRT DŐLÜNK BE?

Előadássorozat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az online csalások megelőzése érdekében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya előadássorozattal kívánja felhívni a figyelmet az online térben elkövetett csalásokra. Az irányított beszélgetésre első alkalommal 2023. március 30-án Mezőtúron, a Művelődési Ház Jurta termében került sor, amelyen közel 100 - jellemzően szépkorú - érdeklődő hallhatott az elkövetők módszereiről. A szervezésben a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. volt a kezdeményezők segítségére.

A Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Vojter-Szabó Zita r. alezredes által vezetett beszélgetésen, Baranyiné Fodor Zsuzsa r. őrnagy és Koncz Ilona klinikai és pedagógiai szakpszichológus tolmácsolásában hallhattak a résztvevők az online vásárlások veszélyeiről, a bankok nevében telefonáló és a romantikus csalók módszereiről. Az előadók a közönség bevonásával igyekeztek választ találni arra, hogy „Miért dőlünk be?” csalóknak és hogyan tudjuk elkerülni azt, hogy áldozattá váljunk.

A hasonló bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban ide kattintva, valamint itt, és itt, illetve a www.kiberpajzs.hu oldalon találnak több információt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.