Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Június 20. 18:43, szerda | Helyi

Milliók maradtak a SZÉP kártyákon

Milliók maradtak a SZÉP kártyákon

Nem sikerült teljesen egészében elkölteni azt a 3,1 milliárd forintot, ami május 31-e előtt állt a Szép-kártya tulajdonosok rendelkezésére a 2016-os feltöltési összegekből, így az visszakerült munkáltatókhoz.

A karcagiak körében is népszerű Berekfürdői Strand és Termálfürdőben az utolsó napokban nem volt roham, de sokan életek a Szép kártya nyújtotta lehetőségekkel.

Nem sikerült teljesen egészében elkölteni azt a 3,1 milliárd forintot, ami május 31-e előtt állt a Szép-kártya tulajdonosok rendelkezésére a 2016-os feltöltési összegekből, így az visszakerült munkáltatókhoz. A karcagiak körében is népszerű Berekfürdői Strand és Termálfürdőben az utolsó napokban nem volt roham, de sokan életek a Szép kártya nyújtotta lehetőségekkel.

A Berekfürdői Strandfürdőben továbbra is népszerű a Szép-Kártya. Perge József szerint a kártyának köszönhetően vendégforgalomuk növekedett, éves szinten 30-35 ezer fős emelkedést tapasztaltak.

Május végén jártak le a 2016-ban feltöltött összegek a Szép-kártyákon. A fürdővezető elmondta, hogy roham nem volt, de sokan keresték fel őket május utolsó hétvégéjén is. Ennek ellenére országos szinten több száz millió forintot hagytak a munkavállalók a kártyákon, ami így visszakerült a munkáltatókhoz.

Egyre több magyar cég és vállalkozás, köztük a Berekvíz Kft. is Szép kártyán ad juttatást dolgozóinak . A munkatársaik 98%-ban felhasználják az összeget.

Oszlás Gáborné Szegedi Tünde a családjával pihen Berekfürdőben. Amit tud Szép kártyával fizet. Véleménye szerint az a legjobb a kártyában, hogy egyre több helyen elfogadják a fizető eszközt. Ő figyelte a lejárati határidőt, időben elköltötte a kártyán lévő összeget.


Egy új törvénynek köszönhetően 2019-ben már nem vesznek el a kártyán ragadt összegek.Az új rendszerben a két éven belül fel nem használt összegek hozzáférhetővé válnak a munkavállalók számára továbbra is, azonban a maradvány összegre a pénzforgalmi szolgáltatók díjat számíthatnak fel, melynek mértéke legfeljebb a fel nem használt pénzösszeg 3 százaléka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 15:00, szerda | Helyi

HALÁLOS MOTORBALESET MEZŐTÚRNÁL

Árokba hajtott egy motoros a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

SOK A KULLANCS

A globális felmelegedés egyik haszonélvezői a kullancsok. Ez az apró rovar több betegséget is terjeszt, ugyanakkor a csípéseknek csak elenyésző százaléka vezet egészségkárosodáshoz.

2024. Április 17. 12:23, szerda | Helyi

KETTEN ŐRIZETBEN

Több lopás róható a terhére két tiszabői férfinak. Legutóbb egy iskola focipályájának kerítéséről 90 méter alumíniumlemezt vittek el.

2024. Április 17. 12:15, szerda | Helyi

"KÖZLEKEDIK A CSALÁD" VETÉLKEDŐ 2024-BEN IS

A közúti közlekedésben fontos, hogy a résztvevők körültekintő, megfontolt módon, egymást partnerkén tekintve közlekedjenek. A közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig so