Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 29. 16:59, csütörtök | PR

Mit kell tudni a patronról?

Mit kell tudni a patronról?

Egyszerű laikusként az embernek fogalma nem lehet róla, mi is pontosan a tintapatron. Persze, annyival tisztában vagyunk, hogy enélkül nem tudunk nyomtatni, és hogy mennyivel drágább, ha eredeti tintapatront vásárolunk, mint utángyártottat.

A Patron és Toner segítségével most egy rövid ismertetőbe elmagyarázzuk, mi is pontosan a tintapatron.

A tintapatron

Szinte minden háztartásban található régibb-újabb nyomtató, aminek a használatához nélkülözhetetlen a cikk főszereplője: a tintapatron. Ebből következik, hogy leginkább otthoni felhasználók számára készül, mivel ezek a patronok nagyon kis mennyiségű tintával dolgoznak. Természetesen, ha valakinek nehezére esik mindig a kis kiszerelésű tintapatron megvásárlása, akkor lehetősége van a nagyobb, XL kiszerelést is megvásárolni, de kapacitásban még így is elmarad a "nagy testvértől" a tonerkazettától. Átlagosan 200-300 oldal nyomtatására elegendő a tintapatron, és a legtöbb gyártónál lehetőségünk van arra, hogy utángyártott patront vásároljunk.

Eredeti tintapatron

Bár az eredeti patronok rendre drágábbak, mint utángyártott társaik, az emberek egy része még mindig arra esküszik, hogy a nyomtatójának gyártójától vásárolja meg a patront. Az Eredeti Felszerelést Gyártó (angolul Original Equipment Manufacturer - OEM) cég ugyanaz, aki az eredeti készüléket is készítette, vagyis a kellék kompatibilis a nyomtatójával.

Utángyártott tintapatron

Az utángyártott patronok között, szinte az összesnek van gyári tintapatron megfelelője, ám ezek 80%-kal olcsóbban vásárolhatóak meg, a Patron és Toner webáruházában. Tehát az utángyártott patron független gyártója teljesen más, mint a készülék gyártója, és az általa gyártott patront nem tüntetheti fel eredetiként, nem sérthet szabadalmakat (és még pár szabályt be kell tartaniuk), vagyis teljesen legálisan vásárolhatunk utángyártott patronokat.

A tintapatron felépítése

Egyes eredeti patron gyártóknál és forgalmazóknál - ilyen például az Epson, Canon, Brother tintapatronok - található patronok egyszerű tintatartályok. Az utángyártott patronok épp ezért egyszerűen előállíthatóak, és pár száz forintért megvásárolhatók. A HP és Lexmark nyomtatópatronokban a fej is benne van, ezért drágábban szerezhetőek be, viszont hosszabb élettartammal is rendelkeznek.

A tintapatronokban található festékanyag minősége nagyon fontos, hiszen ettől függ, hogy milyen minőségben és hány oldalt lehet nyomtatni. A Patron és Toner az eredetihez legközelebb álló minőségű tintával gyártja le a patronokat, így érik el a kívánt minőséget. A cég egyik kiemelt partnere a Zafír Prémium, más, szintén kompatibilis termékek szállítójával ellentétben, saját nyomtató kellékeket fejlesztet és gyártat, mely élen járó kutatásokon, mérnöki munkán alapszik. A patronok töltése nem házilag, hanem gyári körülmények között történik, minőségi tintával, melyek színei élénkek, tartósak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.