Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 26. 05:01, csütörtök | Helyi

MOTOROS TALÁLKOZÓ

MOTOROS TALÁLKOZÓ

Lóerő-művészek. Idén is több ezer lóerő szabdalta szét a karcagi légtér csendjét az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben.

A leginkább elhivatottak már péntek este megérkeztek az Akácliget Fürdőbe, és járultak hozzá ahhoz, hogy ez legyen a legkevésbé csendes hétvége a fürdőhelyen.

A rendkívüli lóerőkhöz rendkívüli zene passzol, a három nap alatt több mint féltucat nagykoncertet hallgathattak, tombolhattak végig a szelíd motorosok.

SÁNTHA LÁSZLÓ főszervező Magor Motoros Klub:

"Most félig- meddig újabb játékokat vettünk elő, vagy hát ahogy vesszük, mert a régieket poroltuk le, amik már feledésbe merültek félig. Kihoztuk a traktorgumit, a verekedőgép az minden évben megvan, sörpörgető minden évben megvan."

Rendőri felvezetéssel veretett végig a városon a motoros felvonulás. Amelyen a tavalyinál is több motoros vett részt. Az idei volt a huszonegyedik találkozó, egyedül a 2020-ast voltak kénytelenek lemondani a szervezők, akkor a nagymotorokban rejlőnél is nagyobb erő, a koronavírus- járvány miatt voltak kénytelenek meghozni azt a döntést.

A látványos felvonulás és a koncertsorozat mellett még belefért egy kamionhúzó- verseny is. A fáradalmakat pedig az Akácliget Fürdő szolgáltatásait élvezve pihenték ki a motorosok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.

2024. Május 02. 08:09, csütörtök | Helyi

15 ÉVES A NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS KLUB

Tizenöt év. Ennyi idő alatt majdnem kétszer teljesen kicserélődik egy nyolcosztályos iskola diákserege. Éppen ennyi ideje alapították a nyugdíjas pedagógusok karcagi klubját.

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra