Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Április 19. 20:05, péntek | Helyi

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra MOL-ban programjukkal.

A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zene tanulás, a zene befogadásának képessége jótékony hatású az általános műveltségi szint emelése mellett a gyerekek testi-lelki harmóniájához is.

A rendkívül gazdag Kárpát-medencei hagyományos népzenét mindenkinek ismerni kell - s mi ezt szeretnénk ezekkel a koncertekkel - fogalmazott Hamar Dániel zenekari tag. Mivel fő támogatónk az egyik hazai olajcég, ez lehetővé teszi, hogy ingyenes órákat tarthassunk az iskolákban, s bemutassuk a gyerekeknek az élő népzenét. Eddig közel 600 iskolába jutottunk el és korábban már léptünk fel Karcagon is - mondta a zenész.
A több mint 30 éves Muzsikás együttessel évekkel ezelőtt, Kapolcson, a művészeti fesztiválon találkozott Kovács Szilvia alpolgármester, aki számára nagy öröm, hogy az egyik legnépszerűbb, legismertebb magyar népzenei együttes most Karcagon három koncertet is ad.


Fontos, hogy már az iskolás gyerekekkel megismertessük a magyar népzenét, s az együttes ezt vállalta fel ezekkel a koncertekkel. Játékos formában a hangszerbemutató és a zenei magyarázatok után biztos lesznek, akik kedvet kapnak a népzene tanulásához is, hiszen fontos, hogy ezek a szép dallamok is nemzedékről nemzedékre átörökődjenek.

Laczik Dénesné, a Kovátsos Gyerekekért Alapítvány elnöke meghívására érkezett a zenekar Karcagra. - Láttam őket egy vidéki rendezvényen fellépni, és akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ezt a kovátsosoknak is látnia kell. Amikor megírtam a pályázatot a két koncertre - alsósok és felsősök - arra gondoltam, hogy a Kiskulcsosi iskolásoknak is jó lenne erre a napra egy koncert, így őket is beleírtam a pályázatba. Így jutott el a mai napon oda is a Muzsikás együttes.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 09:34, péntek | Helyi

Bejutottak a döntőbe

Karcagi SZC Varró István SZKI. kispályás focicsapata a közelmúltban ismét szép sikereket ért el. Fodor Csaba testnevelő tanár, amelyik versenyrendszerbe benevezte csapatát.

2019. Május 24. 09:33, péntek | Helyi

Zavaró gallyak

A fás szárú növények ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik Karcagon.

2019. Május 24. 09:32, péntek | Helyi

Hétvégén választunk

2019-ben európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, mely a negyedik ilyen jellegű voksolás az ország történetében. A szavazás időpontja 2019. május 26.

2019. Május 24. 09:31, péntek | Helyi

Megindult a forgalom

Megindult a vasúti és a közúti forgalom a kiskörei Tisza-hídon, amely a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében újul meg.