Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 21. 17:09, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Nápolyban a kurvákat és a striciket is pénzért mutogatják a túristáknak

Nápolyban a kurvákat és a striciket is pénzért mutogatják a túristáknak

Nálunk csak az utak szélére szervezhetnének...

A kirándulások gyalogosak, az út szeméttel belepett, sötét sikátorok útvesztőjében kanyarog, amelyekben stricikkel, örömlányokkal, zsebmetszőkkel, táskatolvajokkal, drogárusokkal szembesülhetnek az alvilágjáró kíváncsiak.
"Nápoly maga a menny és a pokol egyszerre. Nagyon szokatlan Európában ilyen mély nyomor egy nagyváros szívében. Ilyen nincs se Rómában, se Berlinben, se Párizsban" - idézte Antonio Alfanót, a No Comment nonprofit szervezet elnökét a The Daily Telegraph című brit lap. Ez a szervezet állt elő a bűnös turistautak ötletével, célja rávilágítani a város sötét oldalára.
A túra elég sajátos azért is, mert nincs túravezető, a szervezők mindössze térképpel szolgálnak, mely letölthető az internetről. Indulás a Porta Nolana piactól, érkezés a főpályaudvarra.
Alfano szerint a bűntúra biztonságos, mert a "bennszülöttek" semmit sem akarnak jobban elkerülni, mint magukra vonni a rendőrség figyelmét azzal, hogy kíváncsi külföldieket bántalmaznak.
"Amíg diszkréten viselkedik valaki és nem kameráz túl sokat, remekül érezheti magát a bűn útján" - állítja Alfano.
Magyarországon, maximum az utak mentére szervezhetnének látogató csoportokat...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.