Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 12. 18:24, szerda | Helyi

NE HAGYJUK UTOLSÓ NAPRA A FA VÁLASZTÁSÁT

NE HAGYJUK UTOLSÓ NAPRA A FA VÁLASZTÁSÁT

: 8-10%-al emelkedett a fenyőfa ára tavalyhoz képest, de több kereskedő nem hárította át az emelést a vevőkre. Idén is a lucfenyőből fogy a legtöbb, de ezüst és normand fenyőt is egyre többen vásárolnak

Még mindig a lucfenyő a legkeresettebb karácsonykor, de az ezüst és a normand fenyőket is sokan választják. A vágott fenyő még mindig népszerű,de sokan már töves fenyőt vásárolnak otthonra. Az árak 8-10%-al emelkedtek a tavalyihoz képest, mondta el Tanka István kereskedő.


A lucfenyő métere idén 2000 Ft, az ezüstfenyő 3000 Ft méterenként, a normandfenyő 5000 forint méterenként.Ez egy. 8-10%-os drágulást jelent tavalyhoz képest.
Egy másik fenyőfa árusnál is sok vevő megfordult már. Leginkább az árakra voltak kíváncsiak. Az idősek és a fiatalabbak más méretű fenyőt választanak.


- Kisebbet az idősebb korosztály keresi, a fiatalabb, középkorosztály a nagyobb fákat keresi. Autóval szállítják, vagy biciklivel. Összekötjük és akkor el tudják vinni. Az autósoknak szoktam szólni, hogy ha lehet, akkor ne a tetőn szállítsák a fenyőt, hanem az utastérbe tegyék, mert úgy biztonságosabb.

Mi évek óta a csomagtérbe szállítjuk, mert gyakorlatilag a tetőcsomagtartón balesetveszélyes.
Érdemes nem az utolsó napra hagyni a fa választását, mert lemaradhatunk a szebb példányokról

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.