Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 21. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

NÉGYESIKER KECSKÉK SZÜLETTEK KARCAGON

NÉGYESIKER KECSKÉK SZÜLETTEK KARCAGON

Szenzáció! Négyesiker kiskecskék születtek Karcagon, a Szentesi Tanyán. Ördög, Tarka, Pápás és Hófehér, valamint édesanyjuk is kitűnő egészségnek örvend.

Az újdonsült kecskecsalád azonban a gazdák részéről különleges odafigyelést igényel. Ahhoz, hogy az anyaállat el tudja látni a gidákat elegendő tejjel, kell, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot kapjon.

Ők Karcag legújabb négyesikrei. Az ugatás nem tőlük, hanem a Szentesi Tanya egy másik lakójától származik. Egy házi kecske jellemzően egy- két utódot hoz a világra, már hármat is nagyon ritkán. Az pedig párját ritkítja, hogy mind a négy életben marad.


Nagyon ritka. Ezelőtt húsz évvel született még édesapám idejében négyes iker és 2021-ben ugyanez a kecske négyes ikreket ellett.

Az anyaállat neve Miranda, ő maga is kecskeiker- ikerkecskeként jött világra, így szinte biztos, hogy az ikergént örökölte, illetve átörökíti utódaira. A fekete gida neve színének megfelelően Ördög, míg három testvére- ugyancsak színüknek megfelelően- a Tarka, Pápás és Hófehér nevet kapták.

NAGY- SZENTESI MARIANN: Egy búr anyakecskétől négy kis gida van, három bak és egy gödölye. Mindegyik életképes, szombaton születtek, most jelenleg három naposak. Nagy odafigyelést igényelt az anyakecskének a vemhességi időszaka is, mert tudtuk, hogy sok kis gida van benne és most is, mikor megszülettek, utána is nagyon oda kellett figyelni: szoptatni őket, gondoskodni róluk.

Az új jövevények életkoruknak megfelelően még egy kicsit tétovák, még egy kicsit gyámoltalanok, de az étvágyuk egy farkaséval vetekszik.

A gondoskodásra továbbra is szükségük lesz a négyes ikreknek. Anyjuk számára a legjobb minőségű lucernatakarmányt kell biztosítani, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tejjel láthassa el utódait. A büszke édesapa- egy núbiai fekete fajtájú bak- nem kívánt kameránk előtt a kecske- népszerűség útjára lépni.

Címkék: Karcag, kecske

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.