Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 16. 19:57, hétfő | Helyi

Nemesíteni, jobbítani az emberi életet

Nemesíteni, jobbítani az emberi életet

A karcagi kórházban több milliárdos fejlesztés valósult meg

Nemesíteni, jobbítani az emberi életet - ez a dr. Kátai Gábor idézet volt a mottója a Kátai Gábor Alapítvány által szombaton a Szentannai Középiskolában tartott jótékony bálnak.

Mint Szilágyi Lajosné kuratórium elnök köszöntőjében elhangzott, az idén 10 éves alapítvány a rendezvény bevételét a Kátai Gábor Kórház udvarán emlékhely és emlékút kialakítására kívánja fordítani, ezzel is megemlékezve az 50 éves intézmény korábbi vezetőiről, elődeiről, a kórház kiválóságainak. Az emlékút lehetőséget biztosít majd arra, hogy az utódok is megismerjék az ő munkájukat.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő gratulált a kórház elmúlt évekbeli több milliárdos fejlesztéséhez. Megköszönte a támogatóknak az alapítvány korábbi adományait. Mint fogalmazott, fontos, hogy a mai bál is elérje a célját elérje, hogy emléket állíthassanak a kórház korábbi vezetőinek, s gyarapítani tudják az alapítvány számláját a kitűzött célok elérése érdekében.

- Örömmel mondhatjuk, hogy egy nagyon modern, korszerű kórházunk van, kitűnő orvosokkal, egészségügyi személyzettel. Nagyon jó elmondani, hogy jó társaság, közösség van a karcagi egészségügyben dolgozók között. A héten Szolnokon volt egy megyei ünnepség, ahol jóérzéssel töltött el, hogy több karcagi kórházi dolgozónak is adhattam át elismerést. A társaság nagyon jó, akár a döntéshozók, betegek, vagy leendő betegek esetében, az összetartás - minta a mai nap is - társasági erő. Ehhez a kitűnő csapathoz kívánok mindenkinek nagyon jó egészséget és sikeres bált - mondta Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke

Nagyné László Erzsébet,a kórház főigazgatója is megköszönte mindenkinek a támogatást, azt, hogy anyagilag segítették az alapítványt, a kórházat. Dr. Fazekas Sándornak és Kovács Sándornak külön is megköszönte a kórház pályázatainak a támogatását. Erre kérte őket a jövőben is.

- Az idén ötéves jótékonysági est bevétele mindig meghaladta a kiadásainkat, ezt külön köszönöm támogatóinknak, dolgozóinknak, családtagjaiknak és a fellépő művészeknek, akik most is ingyen vállalták a műsort, ezzel is segítve a céljaink elérését, amit szintén köszönök - fogalmazott a főigazgató.

A köszöntők után vidám műsort láthattak a vendégek a kórház ápolási osztályának dolgozói, a Kátai Medi-Song kórus, valamint Plósz Csilla KÁIAMI igazgatója és tanítványa, Sebők Lajos közreműködésével.

.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.