Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 20. 15:26, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

NÉPSZERŰ A KARCAGI STRANDFÜRDŐ

NÉPSZERŰ A KARCAGI STRANDFÜRDŐ

A 60-as évek óta működik strandfürdő Karcagon. Azóta sok fejlesztésen ment keresztül az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő, amelyet már a külföldiek is egyre jobban felfedeznek.

Karcagon a 60-as években építették a strandfürdőt, ami már akkor is a kiváló minőségű gyógyvize miatt volt népszerű. A fejlesztéseknek, a kibővített szolgáltatásoknak köszönhetően ma már egy modern, több medencével és szolgáltatással rendelkező fürdőkomplexum várja a pihenni vágyókat.

- Az 50-es, 60-as években többfele kerestek földgázt, köztük Karcagon és környékén is. Itt is fúrtak egy kutat amiből nem gáz tört elő, hanem egy 70 fokos, magas sótartalmú víz. Az akkori lakosság, városvezetés arra a döntésre jutott, hogy kihasználva a lehetőséget egy fürdő létesítését, fürdő építését elterervezte, ami meg is kezdődött a 60-as években. Először a gyógymedence, strandmedence, gyermek medence, a későbbiek folyamán az élménymedence és úszómedence. 2013-ban egy új arcolatot kapott a fürdő egy fürdőpályázat keretén belül, a régi gyógymedence feljavítására szolgált, a régi úszómedence elbontása után egy új úszómedence építésére is sor került. Épült egy fedett rész új öltözővel, a fedett részen 3 medence került elhelyezésre. Egy szabvány méretű tanuszoda és egy két terű termálmedence. Az épületben az öltözőn kívül épült egy wellness részleg, infra és finn szaunával, hozzá tartozó jakuzzival, merülő medencével, napozó terasszal és ahogy mondtam a gyógymedence fel lett újítva a mai kornak megfelelően.

A fürdő egyre népszerűbb a vendégek körében. Tavaly már több mint 150.000-en váltottak jegyet az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő. Ami még jó hír, hogy egyre több a turista is a campingnek köszönhetően.

- Egy tavalyi adatot mondanék, mert kimagaslóan megnőtt a látogatottság. Nem csak a karcagi közönségből jönnek látogatók, hanem vidékről is és külföldről is. Ehhez hozzátenném, hogy fürdőhöz tartozik egy kereskedelmi szálláshely és a külföldiek azon keresztül látogatják meg a fürdőnket. A campingünk nem csak lakókocsis, hanem sátorozási lehetőség is van, vannak szobáink, apartmanjaink, faházaink és ezen keresztül egyre több külföldi vendéget tudunk vendégül látni.

A fürdő széles korosztályt vonz. Van amikor a fiataloknak, van amikor az idősebbeknek kedveznek a programokkal.

- Ezt a fürdő nem kategorizáltuk be, hogy csak bizonyos korosztályok jöjjenek csak, henm tényleg a nagycsaládosoknak is szól, mert itt megtalálható a gyerekmedencétől kezdve az uszodáig, a rendezvényeken keresztül minden. Tényleg olyan programokat szervezünk, amellyel minden korosztályt meg tudunk célozni

A fejlődés folyamatos, a fürdő vezetése 2018-ra is kisebb fejlesztéseket tervez a strandfürdő területén.

- A háttérmunkában a kiszolgáló egységek fognak épülni, de ez még tervezet, folyamatban lévő ügy. Ami lényeges, hogy a gyermekmedencének a lefedését tervezzük, hiszen annak még nem történt meg a lefedése és a nyári nagy melegben nem tudták igénybe venni a gyerekek. Ennek a teljes lefedését tervezzük, illetve útjelző táblákat, tájékoztató táblákat teszünk ki, illetve lesznek apróságok amivel emelni tudjuk a fürdő színvonalát. - mondta el Andrási István ügyvezető igazgató

A jegyárak nem változnak, így a 2017-es árakon lehet fürdőzni 2018-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 14:00, szombat | Helyi

KAMIONNAK CSAPÓDOTT

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó n a 4-es főúton Fegyvernek közelében. A balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.