Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 18. 10:21, péntek | Belföld
Forrás: mti.hu

NGM: 101 kkv kapott 4,5 milliárd forint fejlesztési támogatást

NGM: 101 kkv kapott 4,5 milliárd forint fejlesztési támogatást

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg - tájékoztatta pénteken az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

A vállalkozások új eszközök beszerzésére, információs technológia-fejlesztésre, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására fordíthatják a támogatási összeget, újonnan kifejlesztett technológiákkal új termékeket hozhatnak létre, illetve új szolgáltatásokat is kialakíthatnak - tette hozzá.
A "Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés" című felhívás nyerteseinél fontos volt, hogy a tudományos kutatásokon keresztül olyan piacképes termékek, szolgáltatások jöjjenek létre, amelyek hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességének, innovációs tevékenységének növeléséhez.
A mostani döntésekkel 42 innovatív vállalkozás kapott támogatást ötleteik megvalósításához és piacra vitelére, ezek a cégek több mint 5,1 milliárd forint értékű fejlesztést hajthatnak végre - ismertette az államtitkár.
Rákossy Balázs kiemelte: a kormányzati gazdaságpolitika nagy hangsúlyt fektet az innováció és kutatás-fejlesztés területére. Magyarország 2020-ra a GDP-arányos K+F ráfordításokat a jelenlegi 1,4 százalékról 1,8 százalékra, 2030-ra pedig 3 százalékra tervezi növelni. A kormány uniós és hazai forrásokból 2014 és 2020 között kutatás-fejlesztési programokra 500 milliárd forintot bocsát rendelkezésre.
Kapacitásbővítő beruházásainak támogatására 59 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert 1,35 milliárd forintot, beruházásaik összértéke meghaladja a 2,7 milliárd forintot - mondta el az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.