Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 26. 08:36, kedd | Helyi

NOBEL-DÍJASSAL TALÁLKOZTAK A SZENTANNAIS DIÁKOK

NOBEL-DÍJASSAL TALÁLKOZTAK A SZENTANNAIS DIÁKOK

Szegeden egy három napos konferencia keretében angol nyelvű előadásokat hallgathattak, boncolhattak és Nobel-díjas tudóssal beszélgethettek a Szentannai Sámuel Középiskola biológusai.

A Szentannai Középiskola biológusai is részt vehettek azon a szegedi konferencián, ahol egy Nobel-díjassal találkozhattak. Szepesváry Csaba szaktanár elmondta, a Curie környezetvédelmi versenyen 5., a Kitaibel Pál biológiai verseny megyei döntőjéről három szentannais is bejutott az április végi döntőbe.


A tanár úr szentannais diákként sikeresen versenyzett a fenti döntőkön, így a tapasztalatait igyekszik átadni diákjainak is.


Szegeden egy három napos konferencián is ott voltak diákjai, akik angol nyelven hallgattak ott előadást. Ehhez kapcsolódóan boncoltak, előadásokat hallgattak és beszélgettek a Nobel-díjassal.


Erdei Zoárd számára nagy élmény volt a Kitaibel versenyzés, rengeteg új ismerettel is gazdagodtak. Sokat tanult a versenyre, a megadott szakirodalmat többször átolvasta. A döntő előtt most természetvédelmi őrökkel megy a határba különböző megfigyeléseket végezni.


Kökény Róbert számára nagyon fura volt Szegeden egy jeles tudóssal találkozni. A szegedi élményei közül neki a boncolás volt a legnehezebb, ő szívet boncolt, ami furcsa érzés volt számára. Agócs Laura egy szemet boncolt, ami hatalmas élmény volt számára, mert először látott belülről is szemet. Megtetszett neki a kutatói pálya, lehet, hogy ezen a vonalon tanul tovább. Neki az angol társalgás nem okozott gondot, mert már van nyelvvizsgája.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 20:05, péntek | Helyi

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra MOL-ban programjukkal.

2019. Április 19. 20:03, péntek | Helyi

ROHAM A KARCAGI VIRÁGBOLTOKBAN

Május elején búcsút vesznek alma materüktől a középiskolás tanulók.

2019. Április 17. 19:36, szerda | Helyi

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja

A megjelenteket dr. Nagy Molnár Miklós igazgató köszöntötte, majd Mohai Tamás színművész szavalata után Csillag Barnabás, a Karcagi Zsidó Hitközség elnöke emlékezett meg a több mint négyszáz karcagi zsidó áldozatokról.

2019. Április 16. 19:59, kedd | Helyi

Búcsúztak a ballagók

A városvezetés nevében Kovács Szilvia alpolgármester, Rózsa Sándor jegyző, és Szepesi Tibor önkormányzati képviselő kívánt sok sikert a diákoknak.