Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Április 09. 14:54, szombat | Helyi

Nógrádi György Karcagon

Nógrádi György Karcagon

Zsúfolásig megtelt a Déryné Kulturális Központ díszterme pénteken este

Zsúfolásig megtelt a Déryné Kulturális Központ díszterme pénteken este, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő fórumán. A megjelent több száz érdeklődőt házigazdaként, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntötte.

A fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján a tanár úr újságíró kérdésekre válaszolt.

- Hogyan látja, milyen most a migráns helyzet Európában?

-Gyakorlatilag ott tartunk, hogy a migránsok a világ négy térségébe törekednek. Ausztrália: ahova senki nem mehet be, a haditengerészet őrzi. Egyesült Államok: egy kód alapján mehetnek be, akiket az USA kiválaszt, döntő részt Közép- és Dél-Amerikából, tehát ilyen értelemben nem a hagyományos migránsok, a gazdag arab országok, az elmúlt napokban jöttem haza, senki nem mehet be, és Európa, amelyik nem tud védekezni. Máshogy fogalmazva, a négy célterületből három képes és kész a védekezésre, a negyedik nem. Minél később teszi meg Európa a lépéseket, amelyek szükségesek, annál nehezebb lesz, de a migránsáradatot meg kell állítani. Amikor a magyar miniszterelnök azt mondta, nem kérünk migránsokat, egyedül volt, pár héttel már a visegrádi négyek együtt voltak, utána jöttek a románok, a finnek, ma pedig az EU 28 államából 20-nak az a véleménye, hogy erre a migráns leosztásra, amit az unió néhány tagállama akar, nincs lehetőség és nem kérünk belőle - mondta a szakember, aki arról is szólt, hogy a migránsok megállításának legegyszerűbb módja, a schengeni külső határok védelme.

- Az jöhet be, akiket leellenőriztek, az jöhet be, akire szükség van, nem az, aki be akar jönni. Tehát az az érv, hogy nekem otthon nincs semmim, eladtam és odaadtam a pénzt az embercsempészeknek, ez emberileg rendkívül sajnálatos, de nem akceptálható. Jelenleg ott tartunk, hogy Európába csak tavaly bejött bő 1,5 millió ember jött be ellenőrzés nélkül, senki nem tudja közülük hány a terrorista, így Európa ki van szolgáltatva. A német titkosszolgálat vezetője először azt mondta, ezer migránsból legalább egy képzett terrorista van, ma azt mondja, százból egy. Ha ezt leosztom a másfél milliót százzal, azt jelenti, Európa tele van képzett terroristákkal.

- A kötelező betelepítési kvótákat végig fogja-e vinni Brüsszel?

- Igen, mindent meg fognak tenni ezért. A jelenlegi álláspont szerint az EU 28 tagállamból 26-ra ezt rá akarják kényszeríteni. A szlovákokra és a magyarokra nem, mivel mi bíróságra mentünk ebben az ügyben. Az összes többi államnál két vezetőjének a véleménye, hogy rá kell őket szorítani,hogy ezt befogadják. Európa döntő rész ma ebből nem kér. Nemrég jöttem haza Szlovákiából, Szlovániából, Svédországból ezek az országok megteltek, nem kérnek a migránsokból, ezek az országok megteltek, a multikulturális társadalom megbukott, párhuzamos társadalmak alakultak ki. Néhány hete Magyarország bekért négy országtól adatokat a migránsokról, a svédeknél bejött, hogy 55 olyan városrész van, ahová svéd nem tud bejutni, a németeknél elképesztő mennyiségű, napi 500 bűncselekményt követnek el a migránsok, Belgiumban ,Franciaországban ott tartunk, hogy a börtönben lévők 50 -70 százaléka migráns, Belgiumban ezen belül 52 százaléka most bejött migráns, akik illegálisan léptek be az országba.

- Sajnos a nyugat-európai sajtó politikai, nyomás, vezetés alatt van, így látszik mit adnak le, sok minden kimarad a hírekből,. leadják a síró anyát, de nem adják le, hogy a bejövő migráns nagyon sok esetben egyedülálló, képzelten, fiatal, nem tud mit kezdeni, nincs szakmájak, diplomája, de nem szólnak arról a valóságos helyzetről sem, hogy ezek az emberek betegségeket is hozhatnak be. Érdekes módon a német tudományos intézetek közzétesznek adatokat, így tavaly 6 milliárd, idén 22, jövőre 26 milliárd Európa kerülnek, ami elképesztő összeg.

- vélte az előadó, aki Magyarország terror fenyegetettségéről szólva elmondta, sajnos az európai terrorelhárítás csak papíron dolgozik, senki a legjobb adatait nem adja tovább, hiszen nem akarja kiadni hírforrásait.

- Magyarországon a titkosszolgálatok három miniszterhez tartoznak. Az a kormány álláspontja, hogy létre kell hozni egy kis létszámú intézetet, amely minden információt megkap, hogy elemezze és a legfőbb vezetésnek továbbadja. Ugyanígy lépnek az európai országok is. A harmadik pedig az, hogy minden merénylet után összeülnek az unió belügy- és igazságügy miniszterei, akik csodálatos határozatokat hoznak, és semmi nem történik. Az elhárítás saját feladat volt van és lesz - jelentette ki Nógrádi György. Magyarország esetében is minden terror fenyegetettséget komolyan kell venni, nyilvánvaló,hogy itt is megpróbálnak bizonyos embereket beszervezni, de azért vannak a titkosszolgálatok, hogy ezt elhárítsák - mondta a szakértő.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 14:00, szombat | Helyi

KAMIONNAK CSAPÓDOTT

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó n a 4-es főúton Fegyvernek közelében. A balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.