Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 15. 19:45, hétfő | Helyi
Forrás: https://ilovetiszato.hu

NYARALÓ HAJÓK A TISZA TÓNÁL

NYARALÓ HAJÓK A TISZA TÓNÁL

Nyaralóhajók érkeztek a Tisza tóhoz, van közöttük négy, hat és nyolc férőhelyes is. Az év második felében az érdeklődők ki is próbálhatják ezeket a Tisza-tavon és a Tiszán.

A Nyaralóhajózási Program keretében összesen húsz nyaralóhajót helyeznek a vízre Tokaj és Kisköre között. Az első kettő után, a többi mostantól havonta érkezik. A tervek szerint idén szeptemberben élesedik az online foglalási rendszer, majd jövő tavasszal futhat ki a vízre az első bérelt nyaralóhajó.


Bárki kibérelheti, aki kedvet érez hozzá és részt vesz az átadáskor esedékes, kétórás képzésen. A hajók vezetése rendkívül egyszerű, száz lóerős, lassú sebességhez optimalizált motor hajtja őket. Eleinte csak egy hétre, de később akár hosszú hétvégékre és hosszabb nyaralásokra is elérhetők lesznek.


Ljasuk Dimitryt bátran nevezhetjük a Tisza-tó első számú vloggerének, filmkészítőjének. A tiszafüredi kötődésű Dimitry ott volt az első nyaralóhajó vízre helyezésekor március 30-án, amelyről videót is készített és lapunknak néhány mondatban összefoglalta véleményét.
A nyaralóhajók hullámkeltése minimális, szinte lopakodnak, ezért biztos nem fogja zavarni sem a kajakosokat, sem a csónakból horgászókat.

Csendesek, így az állatokat sem háborgatja zajuk. Alapvetően jó ötletnek tartja a Nyugat-Európából hozott modellt. Sok fejlesztést, illetve figyelmet hoz magával a nyaralóhajók telepítése – bármennyibe is kerüljön.

A Tisza-tó és a Felső-Tisza méltatlanul el volt hanyagolva az utóbbi harminc évben. Sokkal több van benne, mint gondolnánk, ezért épp ideje, hogy egy kis figyelmet kapjon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.