Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2024. Április 30. 10:05, kedd | Kék hírek
Forrás: police.hu

ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

A Mátrix Projekt keretében egy kerecsendi lakost vettek őrizetbe a karcagi rendőrök. A férfi a sértettek bankkártyaadatait megszerezve intézett online vásárlásokat. Másfél év alatt több millió forint kárt okozott.

Még 2022. decemberében tett bejelentést a Karcagi Rendőrkapitányságon egy helyi lakos, hogy a bankkártyaadatait felhasználva ismeretlen két nap alatt több, mint harminc esetben indított rendelést különböző online oldalakon. A sikeres rendelésekkel 32 500 forint kára keletkezett.

A karcagi nyomozók csalás bűntett miatt ismeretlen ellen indítottak eljárást. A nyomozás során egyre csak nőtt a sértettek száma. Az alapos nyomozati munkának köszönhetően a rendőrök látókörébe került egy kerecsendi lakos. A 33 éves férfit 2024. április 25-én előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol 31 rendbeli csalás bűntettével gyanúsították meg. A férfi beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a megrendelt termékeket értékesítette, és a bevételből tartotta fenn családját. A férfi összesen több millió forint kárt okozott. A hatóság őrizetbe vette, a bíróság elrendelte letartóztatását.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 14. 08:06, kedd | Kék hírek

ÚJABB ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

A Karcagi Rendőrkapitányságon online csalássorozat miatt indult eljárás szálai egy pécsi lakosig vezettek. A Mátrix Projekt keretében felderített ügyben várható a sértetti kör bővülése.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.