Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 27. 08:38, hétfő | Helyi

Öt gól és kilenc sárga

Öt gól és kilenc sárga

Közönségszórakoztató meccsen Székely-triplával tartotta itthon a három pontot a Karcag

Öt gól és kilenc sárga tarkította mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk

Kellemes tavaszi napsütésben, mintegy 150 néző előtt vette kezdetét a Karcag-Törökszentmiklós megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzés a Liget úti Sporttelepen. Csapatunk annak tudatában fogadta a 3. helyen álló miklósiakat, hogy ha legyőzi riválisát, meg is előzi őket a tabellán.

A karcagiak elszántsága az első perctől tapintható volt, Orosz István legénysége korán magához ragadta a kezdeményezést, labdatartásával és mezőnyfölényével igyekezett fogást találni ellenfelén. A legutóbbi két meccsükön vereséget szenvedő törökszentmiklósiak álmosan kezdtek, ami a 14. percben megbosszulta magát, Székely Dávid pazar lövésével vezetést szerzett a KSE. A játék képe a gól után sem változott, a meddő hazai fölény azonban helyzetekben nem mutatkozott meg. A vendégek a 30. perc táján vették fel a fordulatot, mezőnyben partnerévé váltak a Karcagnak, helyzetekig azonban nem sikerült eljutniuk. A 45. percben tovább növeltük az előnyünket, egy pontatlan miklósi szabadrúgás után Fekete gyors kidobással indította Erdeit, ő Székelyt játszotta meg, fiatal csatárunk pedig egy parádés, 40 méteres, két védőt elfektető szóló végén higgadtan gurította be idénybeli 20. gólját Török kapujába.

A lélektanilag fontos pillanatban szerzett gól és a félidő talán túlságosan is megnyugtatta csapatunkat, így a második játékrész elején egyre nagyobb teret adtunk a Törökszentmiklósnak a támadások építésére. Tarjányi Csaba vezetőedző össze is kapta a csapatát, érződött, más szellemben futballozva jöttek ki a folytatásra. Sőt, a szépítő gól is hamar megszületett, a 49. percben Balogh Attila tekert be egy 20 méteres szabadrúgást a karcagi kapu jobb oldalába, ami további lendületet adott a vendégeknek. Felspannolt állapotban igyekeztek minél előbb egyenlíteni, a hazaiak pedig nem is bírták sokáig a nyomást, a 60. percben egy lecsorgó labdát Juhász nagy erővel bombázott a bal kapufa mellé. Negyedóra alatt elveszett a kétgólos karcagi előny, Orosz István azonnal cserélt is, a fáradt Hamar Jánost Kovács László váltotta.

A gyors egyenlítés után mindkét csapat kevesebbet kockáztatva, biztonságos focira rendezkedett be, de ha alkalom nyílott rá, egyik gárda sem félt magasabb fokozatra kapcsolni. Komolyabb helyzeteket a mieink alakítottak ki, előbb a remekül játszó Kovács lövését tornázta ki, majd a Székely által kapura tűzött kipattanót is bravúrral védte Török kapus. Később Terjék adott neki feladatot, a Kovácstól kapott labdát nagy erővel lőtte kapura, de a portás ismét a helyén volt. Csakúgy, mint a 88. percben, amikor egy kontratámadás végén Kovács Laci tisztára cselezte magát, ám 15 méterről leadott lövését emberfeletti bravúrral szögletre ütötte a nagy napot kifogó Török Imre. A slusszpoén azonban a 93. percre maradt, amikor már mindenki azt hitte, osztozkodnak majd a ponton a csapatok, a Karcag megragadta az utolsó esélyt, és Szentannai szöglete után Székely Dávid befejelte a kapu közepébe a mindent eldöntő gólt.

3-2-es győzelmével a karcagi csapat egy helyet előrelépve a 4. pozíciót foglalja el a tabellán, négy meccs tartó győzelmi szériánkat jövő héten a bombaformában futballozó Fegyvernek otthonában nyújthatjuk tovább. Hajrá, Karcag!

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.