Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 16. 19:03, kedd | Helyi

PAKTUMSZERVEZET FÓRUMA KARCAGON

PAKTUMSZERVEZET FÓRUMA KARCAGON

A projekt küldetése egy széleskörű térségi partnerség megszervezése azzal a céllal, hogy azonosítsa a térség foglalkoztatási szempontból eredő problémáit...

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – 5. Prioritása „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című felhíváshoz kapcsolódó, a TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00005 azonosítószámú, ;Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása a Karcagi Járásban elnevezésű 500 millió forintos, 100 %-os támogatottságú projekt keretében Karcag Járási Paktum Fórum került megrendezésre munkáltatók részére a karcagi Városházán.

A TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00005 azonosító számú, "Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása a Karcagi Járásban" című projektről, a munkáltatók részére nyújtható támogatásokról Domokos Gyula, a JNSZ Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője tartott tájékoztatást.
A helyi paktum a feladatait a Jász-Nagykun-Szolnok megyei paktum szakmai, területi és ágazati szempontjaival egyeztetett módon valósítja meg.


A programot 2017. január 01. és 2019. december 31. között, 500 millió Ft-os, 100 %-os támogatásból valósítja meg. A projekt átfogó célja a járási foglalkoztatási együttműködés (paktum) létrehozása, működtetése, foglalkoztatási stratégia és akcióterv kidolgozása, valamint képzési és foglalkoztatási programok támogatása, az álláskeresők munkához juttatása a Karcagi Járás területén. Az elmúlt időszakban több munkáltató számára nyújtott a szervezet foglalkoztatási támogatást. A foglalkoztatók számára 2019-ben igénybe vehető támogatási formákról, lehetőségekről, az igénylés módjáról, a továbbfoglalkoztatási kötelezettségekről is szólt Domokos Gyula a JNSZ Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője.
A fórumok zárásaként a vállalkozások 2019. évi adó- és járulék kötelezettségéről - személyi jövedelemadó, ÁFA -, a köztartozásmentes igazolások kérelmének menetéről, határidejéről - a NAV Észak-alföldi Tájékoztatási Osztály két munkatársa tartott interaktív előadást.


A projekt küldetése egy széleskörű térségi partnerség megszervezése azzal a céllal, hogy azonosítsa a térség foglalkoztatási szempontból eredő problémáit, és megoldásuk érdekében mozgósítson minden rendelkezésre álló erőforrást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.