Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 08. 20:23, péntek | Helyi

PAKTUMSZERVEZET ÜLÉSE

PAKTUMSZERVEZET ÜLÉSE

A konzorcium és az önkormányzattal együttműködése kiváló, így a projekt célkitűzéseit a jól felépített tervek szerint 2019. december 31-ig teljesíti.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – 5. Prioritása „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című felhíváshoz kapcsolódó, a TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00005 azonosító számú, "Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása a Karcagi járásban" elnevezésű 500 millió forintos, 100 %-os támogatottságú projekt keretében Karcag Járási Paktum Fórumot tartottak a tagok részére a karcagi Városházán.

A 7. mérföldkő határnapja 2018. december 31. volt, az addig végzett munkáról a Városházán számolt be a Paktumszervezet. Mint elhangzott, a megye legeredményesebb projektje a karcagi járásban zajló foglalkoztatási projekt, melyben a képzések jó részét befejezték, s többen már állást is találtak.

Az Iroda 2018.11.12. napján munkáltató fórumot tartott Karcagon 36 fő részvételével. A tájékoztató másnap Kisújszálláson folytatódott 15 fő jelenlétével a Karcag Városi Önkormányzat és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály közreműködésével.

A két fórum a célját elérte, ismertette a partnerségi kapcsolatok építésének népszerűsítését, másrészt a projekt keretében megvalósításra kerülő tevékenységeket és foglalkoztatókat érintő lehetőségeket is a média széleskörű bevonásával.

2018.11.28. napján a Paktumakadémia rendezvényén a Karcagi Paktum Szervezet partnerségi koordinátora is képviseltette és bemutatta a projektet, az eddig elért kimagasló eredményeket.

A Kormányhivatal a 7. mérföldkő határnapjáig 221 fő álláskeresőt vont be a projektbe. A bevont személyek közül 23 fő elhelyezkedéséhez nyújtott a foglalkoztató részére bértámogatást, 152 fő elhelyezkedését bérköltség-támogatással segítette elő, 12 fő esetében pedig az önfoglalkoztatóvá válás támogatására került sor. 1 fő támogatás nélkül vált önfoglalkoztatóvá, 31 fő képzésben vett részt. A képzésbe vont 31 főből a 7. mérföldkő határnapjáig 13 fő képzése fejeződött be, a hallgatók vendéglátó eladó, targoncavezető, kézápoló és műkörömépítő, személy- és vagyonőr, valamint élelmiszer-, vegyi áru eladó szakképesítést szereztek. Közülük eddig 5 főnek sikerült elhelyezkednie.

A projektfejlesztés időszaka lezárult, a Közreműködő Szervezetnek átadott végleges költségvetés és a szakmai megvalósítás megkezdésének feltételét jelentő foglalkoztatási dokumentumok az Irányító Hatóság 2018. október 18. napján feltételekkel elfogadta, és a módosított Támogatási Szerződés hatályba is lépett 2019. január 21-én.

A Karcagi Járást érintő projektet eddig sikeresen teljesítette a mérföldköveket, és az elvárt indikátormutatókat. A konzorcium és az önkormányzattal együttműködése kiváló, így a projekt célkitűzéseit a jól felépített tervek szerint 2019. december 31-ig teljesíti.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.