Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 23. 05:00, hétfő | Helyi

PALÁNTA PIKNIK

PALÁNTA PIKNIK

Megtartotta a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda az első osztályosai számára a hagyományos évkezdő programjukat, a Palánta pikniket.

Ezen az alkalmon az iskola első osztályosai igazi kis refisekké válnak. Játékos feladatokkal, mondókákkal fűszerezve avatják fel őket.

Az időjárás viszontagságosságára való tekintettel, a kisiskola udvarán gyűltek össze a program résztvevői az avató másodikosok és a legkisebbek, az avatottak.

A „nagyok” lettek a tanúi az elsősök tréfás fogadalomtételének, amiben megígérték, hogy nagy ködben is megtalálják az iskola kapuit és nem csomagolják a matek füzetbe a kakaós csigát.

Az változatos feladatok után a másodikos tanulók tréfás jótanácsokkal látták el kisebbeket. „Fő feladatod, hogy mindig légy vidám, fő feladatod, hogy nálunk otthonod megtaláld!”

A jókedvet emelte a közös éneklés és a népi játékok tanulása.

A piknik végén az udvar kényelmében fogyasztották el az uzsonnát, ismerkedve és beszélgetve egymással. Hagyományos sütemények kerültek a piknikes kosárba: karcagi lekváros papucs és pogácsa volt a finomság, frissítő limonádéval kínálva.

-A kisdiákok egy feledhetetlen délután élményével gazdagodtak, így most már kezdetét veheti a számok és betűk birodalmában történő tartalmas barangolás-tudtuk meg Irénke tanító nénitől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.