Városlista
ma: 25 °C holnap: 29 °C
2016. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2013. Január 10. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: HáziPatika.com

A karcagi a harmadik legjobb kórház az országban

A karcagi a harmadik legjobb kórház az országban

Újabb elismerés: a karcagi Kátai Gábor Kórházat választották a harmadik legjobb hazai fekvőbeteg intézménynek.

A karcagi Kátai Gábor Kórházat választották a harmadik legjobb hazai fekvőbeteg intézménynek. Az „Év kórháza 2012” fődíjat és az egyes kategóriákért járó elismeréseket a leglátogatottabb (forrás: Medián WebAudit) hazai egészségügyi portál, a HáziPatika.com olvasóinak szavazatai alapján ítélték oda.

A HáziPatika.com által nyolc évvel ezelőtt alapított „Év kórháza” díj odaítéléséről maguk a betegek dönthettek, akik két hónapon át tartó internetes szavazáson értékelték az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményeket, idén több mint kétszázat. A www.evkorhaza.hu oldalon öt kategóriában – orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság – összesen több mint negyvenezer szavazat érkezett a 2012. október 15-től december közepéig tartó voksolási időszakban.

Harmadik helyezést ért el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon működő Kátai Gábor Kórház, az intézményt szinte minden kategóriában magas pontszámmal illették a betegek.

A Nagykunság kapujában található közel 20 000 lakosú Karcag város kórházának története 1945-ben egy hadi kórház nyitásával kezdődött. Ma már Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti területét látja el széles körű egészségügyi szolgáltatásokkal, évente kb. 18 000 fekvőbeteg ápolása történik itt. A belgyógyászat mellett többek között csecsemő- és gyermekgyógyászat, bőr- és nemibeteg-ellátás, neurológia, pszichiátria, sebészet, traumatológia, szülészet-nőgyógyászat működik itt. Szülészete 2012 őszén már kapott egy rangos elismerést (Év Szülészete 2012 díj összesített 2. helyezett, felszereltség és környezet kategória különdíj), és 2011-ben sem maradt díj nélkül.

Az elmúlt években az élmezőnyből hiányoztak a budapesti intézmények, 2012-ben azonban megtört az utóbbi évek vidéki fölénye. Az „Év kórháza 2012” címet a fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika érdemelte ki.

Harmadszorra áll dobogón és csupán hajszálon múlott, hogy 2010-es és 2011-es győzelme után a Bács-Kiskun Megyei Kórház 2012-ben nem lett ismét címvédő. Ezúttal a megszerzett pontszámok az összesített lista második helyére emelték a kecskeméti intézményt.

Az összesített verseny nyertesei:
1. Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Budapest: „Év kórháza 2012”
2. Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, Kecskemét (2. helyezés)
3. Kátai Gábor Kórház - Rendelőintézet, Karcag (3. helyezés)

Míg 2011-ben az egyes kategóriákat debreceni, ózdi, általánosságban a kelet-magyarországi intézmények uralták, 2012-ben – az összesített eredményekhez hasonlóan - itt is átrendeződött a lista.

A kategóriák győztesei:
• Orvos-szakmai ellátás kategória: Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház, Veszprém
• Ápolás- és szakszemélyzet kategória: Margit Kórház, Csorna
• Infrastruktúra kategória: Kanizsai Dorottya Kórház, Nagykanizsa
• Ellátás kategória: Heim Pál Gyermekkórház, Budapest
• Környezet és tisztaság: SZTE ÁOK Onkoterápiás Klinika, Szeged

A Fejér-, a Békés- és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézmények betegei voltak a legelégedettebbek, valamint Budapest VII. és XIV. kerületének lakosai: itt kapták a legmagasabb összpontszámokat a kórházak. Jász-Nagykun-Szolnok megye 26. lett a megyei rangsorban.

Az országos listán a három legjobb Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyezett:
• Kátai Gábor Kórház, Karcag (3. helyezés)
• Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Szolnok (21. helyezés)
• MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok (44. helyezés)

„2012 az egészségügyben az átszervezések éve volt: a kórházak jelentős része állami fenntartásúvá vált, a júliusban kiírt intézményvezetői pályázatnak köszönhetően több tucatnyi kórházban új vezetővel folytatódik a munka. Az „Év kórháza” díj azért egyedülálló kezdeményezés, mert segítségével az egészségügyi intézményekről közvetlenül a szolgáltatásokat igénybe vevő betegek mondhatnak véleményt" – mondta el Pilling Róbert, a HáziPatika.com vezetőszerkesztője.

Az ünnepélyes átadó ceremóniára 2013. január 10-én került sor a Magyar Tudományos Akadémia székházának Klubjában. A díjakat Dr. Kissné Dr. Horváth Ildikó, főosztályvezető (Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért felelős államtitkárság), Dr. Gerle János, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, Dr. Svébis Mihály Év Kórháza 2011 (Bács-Kiskun Megyei Kórház) főigazgatója, valamint Erős Antónia műsorvezető adták át.

Fotók a díjátadóról: Próbakő Kommunikáció

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Május 24. 08:04, kedd | Helyi

Körbálák égtek

Nyolc szalmabála kapott lángra

2016. Május 23. 20:01, hétfő | Helyi

Víz világnapján

Figyelmeztették társaikat

2016. Május 22. 09:08, vasárnap | Helyi

Határtalanul

Az erdélyi diákok ötödik alkalommal jártak a Nagykunság fővárosában

2016. Május 21. 13:51, szombat | Helyi

Az MVH május 12-én büntetőfeljelentést tett

Sallai R. Benedek politikai befolyását felhasználva próbálta akadályozni az MVH ellenőreit