Városlista
ma: -16 °C holnap: -16 °C
2015. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2012. Február 17. 12:00, péntek | Helyi

Tud egy jó receptet?

Tud egy jó receptet?

A Karcagi Ízőrzők Egyesülete ismét a lakosság segítségét kéri - ezúttal zöldség-gyümölcs témakörben

A Karcagi Ízőrzők Egyesülete sokat tesz a karcagi és a kunsági ételek népszerűsítése érdekében. Rég elfeledett recepteket, régi konyhai és molnáreszközöket korábban is szívesen fogadtak, a feledésbe merülő régi fortélyok és a letűnt tárgyak megőrzését szívügyüknek tekintik. Legutóbbi munkájuk a Karcagi molnárételek című receptkönyv összeállítása volt, ennek sikerességét az is mutatja, hogy nemrégiben a könyv új, kibővítettkiadására volt szükség.

- A Karcagi Ízőrzők gyakori vendégek a televíziók csatornáin -

Aki egy kicsit is ismeri Szabó Imre és társai tettrekészségét, egy percig sem gondolhatta, hogy sokáig kell várnunk az újabb ötletükre. Ez meg is született: egy újabb receptgyűjteményt szeretnének összeállítani, ám ezúttal zöldség és gyümölcs témakörben. Ebben kérik a lakosság segítségét. Olyan régi, a tájegységünkre jellemzőrecepteket várnak, ami a zöldségek és gyümölcsök különböző felhasználását mutatja meg. legyen az befőtt, szörp, ital; nyers, párolt vagy főzött; krém, kompót vagy savanyúság; minden, ami a témába beletartozhat.

Arra kérik a régi receptek tulajdonosait, hogy jelezzék, ha ilyennel rendelkeznek. A Karcagi Ízőrzők szívesen érte mennek a receptekért, és lemásolás után visszajuttatják a tulajdonosának. Ha valaki beviszi a receptjeit a könyvtárba, ott lemásolják azokat és visszaadják a gazdájának. Szabó Imre molnár elérhetőségei (16 óra után): 06(30)319-0145, Karcag, Szent István sgt. 35. szaboimre5300@citromail.hu

Szabó Imre azt ígérte, hogy meg fogják találni a módját, hogy a legjobb recepteket beküldőit megvendégeljék majd a közeljövőben egy finom kölesételre. S aki ismeri, tudja, Imre szavatartó ember...

- InfoKarcag -

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. Augusztus 04. 07:16, kedd | Belföld

NFM: több mint 1,76 milliárd forint kerékpárút-fejlesztésre

Több mint 1,76 milliárd forint értékben nyert támogatást kerékpárút-fejlesztésre tíz önkormányzat, a kivitelezéseknek október végéig be kell fejeződni.

2015. Augusztus 04. 07:15, kedd | Bulvár

A skizofréniában szenvedőket segítheti egy új mobilos alkalmazás

A skizofréniában szenvedők életének minőségét javíthatja egy új mobiltelefonos alkalmazás, a Wizard, amelyet a Cambridge-i Egyetemen fejlesztettek.

2015. Augusztus 04. 07:14, kedd | Sport

Magyar-román - Rendkívüli roham a jegyekért

Hatalmas érdeklődés mellett indult el a jegyértékesítés hétfőn délelőtt a Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtezőre - tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az MTI-t.

2015. Augusztus 04. 07:07, kedd | Belföld

Nyelviskolák: csak a felkészült tanulókat küldik vizsgázni

A nyelviskolák eleve azokat a tanulókat küldik vizsgázni, akik nagy valószínűséggel sikeresen teljesítenek majd - mondta a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének vezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.