Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Július 23. 09:19, szombat | Helyi

Polgármesteri tájékoztató

Polgármesteri tájékoztató

Tovább szépül a városunk, jelenleg a Kossuth tér keleti részén tart a felújítás, illetve a két átkötő járdaszakasz is felújításra került

- Hogyan értékeli a birkafőző fesztivált? - kérdeztük Dobos László polgármestertől

- Én úgy gondolom, hogy sikerrel fejeztük be a fesztivált. Egy picivel kevesebb érdeklődő volt, mint a korábbi években. A tavalyi év, az kiugró volt a 15-16 ezres látogatói számmal. Bár még a számítások, számolások tartanak, kb. olyan 11-12 ezer látogató volt. Ettől függetlenül előreléptünk a fesztivál megrendezésében, sok újdonság volt, ami felkeltette az idelátogatók érdeklődését. A hangulat rendben volt, az időjárás jó volt. Szerintem azért voltak kevesebben, mert pokoli meleg volt, s ez kicsikét elriasztotta azokat, akik féltek ettől a hőségtől. Én csak köszönettel tudok tartozni a szervezőknek, rendezőknek, akik hosszú hónapok szorgos munkájával hozták össze ezt az ismételten sikeres fesztivált.

- Mártír megemlékezés volt a napokban a Zsinagógában is.

- Minden év július elején megemlékezünk azokról a zsidó honfitársainkról, akiket kitelepítettek, gettóba zártak, majd elhurcoltak. Sajnos kilencven százalékuk nem tért haza. Úgy gondoljuk, hogy csatlakozva a Zsidó Hitközség éves megemlékezéséhez, ott kell lennünk és fejet kell hajtanunk a temetőben és a Zsinagógában is.

- A napokban német és lengyel testvérvárosunkból egy delegáció járt városunkban.

- Az éves eddigi közös programjainkat értékeltük és előkészítettük az év hátralévő részében zajló találkozókat. Szeptemberben lengyel testvérvárosunkban lesz az az ifjúsági sportverseny, amit már harmadik éve szervezünk meg közösen, eddig a karcagi fiatalok nagyon sikeresen vettek részt mindezeken. Remélem, hogy Lengyelországban is meg tudjuk mutatni farkaskörmeinket. Most nemcsak Karcagot és környékét mutattuk meg vendégeinknek, hanem Szatmárba is elvittük őket, hiszen ott a Báthory családnak komoly hagyatéka van, ami a lengyeleket is nagyon érdekelte.

- Az elmúlt héten testvérvárosi diákok is városunkba látogattak egy találkozóra.

- A magyar ajkú testvértelepüléseink közül Bácskossuthfalva, a korábbi években többször is rendezett tábort nyaranta általános iskolásoknak. Most komoly támogatók segítségével volt lehetőségünk arra, hogy Karcagra hívjuk a Felvidékről, Délvidékről illetve Erdélyből a fiatalokat egy négynapos találkozóra, mely a magyar hagyományok ápolására és az egymás kultúrájával való ismerkedésre is jó alkalom volt. Én úgy láttam, nagyon sok komoly szál szövődött a fiatalok között, ez azt jelzi érdemes volt belevágni és a bácskossuthfalvai találkozót folytatni.

- Folytatódik a főtéri járdafelújítás is.

- Tovább szépül a városunk, jelenleg a Kossuth tér keleti részén tart a felújítás, illetve a két átkötő járdaszakasz is felújításra került, úgy gondolom, mindannyiunk örömére. Ez a szürke aszfalt most már eltűnik a város főteréről és kicsit megszépülünk, egy kicsi játékot is beépítettünk, az idősebbek még emlékeznek az icka-játékra, amit most az egyik járdaszakaszba beépítettünk, hogy a mai gyerekek is kipróbálhassák ezt a játékot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 11:03, kedd | Helyi

A MECCS VÉGÉRE ELFOGYOTT A TÜRELME A FOCISTÁNAK

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.