Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 14. 15:32, péntek | Belföld
Forrás: mti

Rekordmennyiségű használtautó talált gazdára

Rekordmennyiségű használtautó talált gazdára

Rekordmennyiségű, mintegy 175 ezer használtautó adásvételét bonyolították le Magyarországon a második negyedévben, szemben az előző negyedévi 158 ezerrel.

Mindez a csökkenő átlagár ellenére is jelentős, közel 7 pontos emelkedést eredményezett az eladott hazai használtautók összértékének alakulását mutató indexben, amely meghaladta a 135 pontot a második negyedévben.

A használtautó.hu portál MTI-hez eljutatott közleménye idézi Fodor Lászlót, a Használtautó.hu értékesítési vezetőjét, aki elmondta: míg az év eleje némi visszaeséssel indult, a második negyedév a szokásos szezonális erősödésnél is nagyobb forgalomnövekedést hozott.

A növekedésben elsősorban az játszott szerepet, hogy a használtautó-piacot befolyásoló mindkét területen jelentős bővülés volt: a használtautó-import volumene a második negyedévben 11 százalékkal múlta felül az első negyedévit, az újautó-eladások pedig ugyanebben az időszakban több mint 25 százalékkal nőttek.

A használtautó-index, amelyet a portál minden negyedévben közöl, a használtautó-piac aktuális állapotának"gyorsmutatója". Az index egy arányszám, amely az adott időszakban elkelt használtautók aktuális összértékét viszonyítja a korábbi időszakokban mértekhez. A megújult használtautó-index 2016-tól már a teljes hazai használtautó-forgalom több mint 90 százalékáról közöl információt.

A használtautó-import továbbra is elsődleges forrása a hazai használtautó-kereskedelemnek: az első fél évben behozott 73 500 személyautó 34 százalékkal több, mint az ugyanekkor forgalomba helyezett 54 800 új személygépkocsi. Két évvel korábban a használtautó-import nagysága még 55-60 százalékkal haladta meg az új autókét, vagyis az újautó-eladások szerepe a hazai járműpark cserélődésében ismét egyre jelentősebbé válik.

Közölték: az idei első fél évben itthon eladott használt autók mintegy fele öt márka valamelyikét képviseli, 14 százalékos részarányával továbbra is az Opel vezet, a második a Suzuki, tíz százalékkal, majd sorrendben a Volkswagen, a Ford és a Renault következik.

Címkék: használtautó, rekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.