Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 21. 05:01, kedd | Helyi

RENDKÍVÜLI TÁMOGATÁS A KIS HENTESÜZLETEKNEK

RENDKÍVÜLI TÁMOGATÁS A KIS HENTESÜZLETEKNEK

A kormány 4,5 milliárd forint támogatást nyújt a kis hentesüzleteknek.

A nehéz gazdasági környezetben is támogatja a kormány a kistelepüléseket, ennek keretében 4,5 milliárd forintot szán a kis hentesüzletek megsegítésére, közölte közleményében az agrárminiszter.
Nagy István közölte, hogy az agrártárca tisztában van a kiskereskedelmet sújtó nehézségekkel, többek között az energiaválsággal és az inflációval.

Nagy István közleményében kitért arra is, hogy az alapvető szolgáltatások mennyiségileg és minőségileg magasabb színvonalú hozzáférhetővé tétele nagyban növeli a kistelepülések népességmegtartó erejét. Ezek között is fontos szerepet játszik az élelmiszerekhez való hozzáférés. Ennek biztosítását szolgálja a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek támogatása, amelynek segítségével sikerülhet megőrizni ezeket az üzleteket a jelenlegi gazdasági kihívások mellett is. Az összesen 4,5 milliárd forintnyi forrásra az év elején pályázhatnak az érintettek.
A tárca tervei szerint több mint ezer hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió forint támogatásban.

A kis hentesüzletek létrehozhatnak rövid ellátási láncokat, hozzájárulhatnak az élelmezésbiztonság megvalósulásához, fenntartásához, emellett munkát biztosítanak az ott élőknek. Ezek a kereskedelmi egységek biztosítják hazánk tradicionális, változatos, térségi ízvilágának és konyhaművészetének fennmaradását is. Egyszersmind ezeknek az üzleteknek a léte a vidék és különösen a kistelepülések népességmegtartó erejének is az alapját képezik, így a támogatásuk társadalmi és demográfiai szempontból is jelentős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.