Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 22. 13:34, csütörtök | Külföld
Forrás: Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:

Robbanás történt egy csehországi vegyi üzemben, többen meghaltak

Robbanás történt egy csehországi vegyi üzemben, többen meghaltak

Hat halottja és néhány súlyos, illetve közepesen súlyos sérültje van annak a robbanásnak, amely csütörtökön délelőtt történt a Prágától északra fekvő Kralupy nad Vltavou vegyiművekben

- közölte Vladimíra Kereková, a közép-csehországi tűzoltóság szóvivője. A robbanás konkrét oka egyelőre ismeretlen. A tűzoltók azonnal riasztották a környékbeli kórházakat, hogy küldjenek nagyobb számú mentőkocsit a vegyi üzembe.

Az áldozatok állítólag lengyel állampolgárok - jelentette a Seznam.cz hírportál. A rendőrség azonban ezt délig nem erősítette meg.

Két embert súlyos égési sebekkel mentőhelikopterrel a prágai Vinohrady kórházba szállítottak, több személyt pedig a helyszínen kezeltek az orvosok.

A kralupy-i vegyiművek a lengyel PKN Orlen csoport tulajdonában van, de a gyártelepen több más vegyipari cég is működik. Markéta Johnová rendőrségi szóvivő közölte, hogy a robbanásra nagy valószínűséggel a Ceská rafinérská olajfinomítóban került sor, amely az Unipetrol társaság része. Pavel Kaindl, az Unipetrol szóvivője ezt később megerősítette.

A nem hivatalos információk szerint a robbanásra a kerozintartályok tisztítása közben került sor. Részletek nem ismeretesek.

A robbanáskor tűz nem keletkezett, vegyi anyagok nem kerültek a légkörbe, így a kisváros lakosait semmiféle veszély nem fenyegeti.

Címkék: üzem, cseh, robbanás, sérült

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.