Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 25. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Rövidpályás úszó Eb - Hosszú és Cseh harmadik aranya

Rövidpályás úszó Eb - Hosszú és Cseh harmadik aranya

Hosszú Katinka 100 méter vegyesen, Cseh László pedig 200 méter pillangón gyarapította éremkollekcióját egyformán arannyal szombaton, a franciaországi rövidpályás úszó Európa-bajnokság harmadik versenynapján.

A 25 méteres medencében zajló chartres-i kontinensviadalon előbb a bajaiak úszója hagyta maga mögött összes döntőbeli vetélytársát, és szerezte meg - a 200 vegyes és a 200 pillangó Európa-bajnoki címe mellé - a legrövidebb vegyes elsőségét is 58.83 másodperces időeredménnyel. Ugyanebben a számban a csütörtökön 200 vegyesen Eb-bronzérmes Jakabos Zsuzsanna másodikként ért célba (59.15).
Hosszú szombaton még egy hetedik helyet is szerzett, a vegyesfinálé felvezetéseként a 400 méter gyors döntőjében, ahol minden megerőltetés nélkül tudta le a távot 4:05.02 perc alatt. A győzelmet 3:54.85 perccel, a franciaországi Eb első világcsúcsával a hazaiak képviselője, Camille Muffat szerezte meg.
"Mivel a jövőben mindenképp szeretném csinálni a négyszáz gyorsot, ezért egyértelmű volt, hogy indulok, más kérdés, hogy még sokat kell fejlődnöm ezen a távon, több erő kell hozzá, több edzés előtte" - mondta Hosszú. "A száz vegyes jó volt, itt csak menni kell, ahogy a csövön kifér, különösebb taktikázásra nincs mód - örülök, hogy ilyen jó időt sikerült elérnem."
"Megint sikerült megjavítanom a legjobb időmön, jól ment az úszás, az pedig nem vészes, hogy újra Katka nyert - bár nem gondoltam volna, hogy ennyire gyors lesz... Most tényleg csak az foglalkoztat, hogy időről időre javuljak, és ezzel eddig nincs is probléma, a helyezés most másodlagos" - értékelt Jakabos.
Cseh László, a Kőbánya SC klasszis versenyzője a két hosszabbik vegyesszám - a 200 és a 400 méter - megnyerését követően a nyolc uszodahossznyi pillangózásban parádézott. A táv első felében kivárt, majd nagyszerű hajrával simán győzött 1:52.11 perces remek idővel, pályafutása 16. rövidpályás Eb-aranyérmét is kiérdemelve. A finálé másik magyarja, Biczó Bence 1:53.64-gyel a negyedik lett.
"Szép győzelem volt, viszont az úszás még mindig nem az igazi. Ez még nem az a pillangó, amit én szeretek, a könnyed, robbanékony, laza és lendületes" - mondta Cseh. "Persze, ennyi edzés után miért lenne más, de én már csak ilyen elégedetlenkedő típus vagyok. Az természetesen jó érzéssel tölt el, hogy érzem magamban az erőt, azaz hiába voltam hátrébb picit, amikor száznál fordultam, egyértelműen tudtam, nyerni fogok."
A férfiaknál az 1500 méteres gyorsúszásban Rákos Patrik hatodikként végzett (14:49.87), a délelőtti selejtezőben rajtolt Kis Gergőnek a teljesítménye (15:22.39) pedig összesítésben a 17. helyhez volt elég.
Az elődöntők is hoztak magyar részsikereket: 100 méter háton a nyitónapon 200 méteren ezüstérmes Bernek Péter 51.62 másodpercet repesztve negyedikként jutott be a vasárnapi döntőbe, Jakabos pedig - a vegyesezüst után nem sokkal - 100 méter pillangón igazolta felkészültségét, ugyanis 58.29 másodperces eredményt produkálva ötödikként került be a legjobb nyolc közé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,