Városlista
2018. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2017. December 05. 20:25, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

SIKERES A KÖZMUNKAPORGRAM KARCAGON

SIKERES A KÖZMUNKAPORGRAM KARCAGON

Az őszi időszak is sok feladat elé állítja a városgondnokság munkatársait. A sikeres Start munkaprogramnak köszönhetően sokan dolgoznak azon, hogy városunk szebb és tisztább legyen.

2017. tavaszán Karcag városa sikeresen pályázott a közfoglalkoztatási pályázaton, aminek következtében 305 főt, valamint az év közepén hosszútávú közfoglalkoztatás keretében további 60 főt foglalkoztathat.

- December elsejétől egy oktatási rendszerbe is bekapcsolódva két húsz fős csoporttal bővíteni szeretnénk a közfoglalkoztatotti létszámot, így több mint 400 fővel fogunk dolgozni a városban. Ebből 40 fő oktatásban fog részt venni, 20 fő zöldség-gyümölcs feldolgozó oktatásban fog részesülni., valamint 20 fő kőműves alapismeretekkel fog megismerkedni. A városban erre van igény, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy van egy nagy hűtőház, egy gyümölcs, zöldség feldolgozó, valamint a Városgondnokság minden évben szokott pályázni térkő gyártásra és a térkövek lerakásához szükség van arra, hogy legalább a szakmai alap intelligenciával minél többen rendelkezzenek.

Azért is ezeket a programokat választottuk. Ez a 40 fős képzés akkor fog véget érni, amikor 2018-ban kezdődni fog az újabb Start munkaprogramos közfoglalkoztatás, előreláthatólag március elején, amelynek a pályázati anyagának az előkészítése most van folyamatban. Ezt december 10-ig kell a Járási Hivatalokhoz beadni, teljes munkaprogram keretében, lebontva arra, hogy milyen munkákat akarunk elvégezni, bér és járulék költségeivel, amit az ehhez kapcsolódó, a programhoz kapcsolódó közvetlen költségekkel is.

Jelen pillanatban 365 fő dolgozik, akiknek jó része december 31-ig van foglalkoztatásban a Városgondnokságnál, a maradék 60-70 fő február 28-ig fog részt venni program szerint a közfoglalkoztatásban. Az idényszerű munkákat is el kell végezni, gondolok itt a falevél összeszedésre. Rendkívül nagy mennyiségű fa található a városban szerencsére, aminek jótékony hatását mindannyian ismerjük, de a falevéllel kell valamit kezdeni. Másfél hónapja ezzel foglalkozik a részleg egy csoportja, mezőgazdasági vontatókkal szállítjuk ki a gallytárolókba az összegyűjtött faleveleket.

Természetesen az időjárásnak köszönhetően még egyéb kültéri munkák is folynak, a belvizes programot szeretném itt kiemelni, ahol betonozási és karbantartási munkákat tudunk elvégezni. Az eső ellenére folytatni tudjuk a mezőgazdasági földút rendbetételével kapcsolatos pályázat végrehajtását, ahol jelenleg a vízelvezetési- és a padkarendezési munkálatokat végzik a kollegák.

Mezőgazdasági program területén elmondhatom, hogy megtörténtek az őszi mélyszántások, a talajelőkészítési munkálatok, várjuk a tavaszt és akkor megkezdődnek majd az újabb vetési munkálatok, valamint a talajelőkészítési munkálatokat megelőzőleg a tápanyag, táperő utánpótlást is sikerült végrehajtanunk. - mondta Molnár Pál a Városgondnokság igazgatója.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 20. 15:27, kedd | Helyi

EGYRE TÖBB EMBERNEK SEGÍT A REFORMÁTUS HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÓ SZOLGÁLAT

Újabb ellátottakkal bővült a Karcagi Református Házi Segítségnyújtó szolgálat. A létszám emelkedés új munkahelyeket is teremtett a városban.

2018. Február 20. 15:26, kedd | Helyi

MARISTA FARSANG

: Idén is felvonultak a Szent Pál Marista Általános Iskola diákjai és tanára, hogy elűzzék a telet. A felvonulást sok karcagi érdeklődő és sok óvodás is megnézte.

2018. Február 20. 15:26, kedd | Helyi

NÉPSZERŰ A KARCAGI STRANDFÜRDŐ

A 60-as évek óta működik strandfürdő Karcagon. Azóta sok fejlesztésen ment keresztül az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő, amelyet már a külföldiek is egyre jobban felfedeznek.

2018. Február 20. 15:25, kedd | Helyi

VIRÁGOT NÉVNAPRA

Névnapokon általában virággal köszöntik a nőket a férfiak. A szegfű már divatja múlt, de ma már egy rózsacsokor is megszokottnak számít. Túri Imréné virágboltos az idei trendekről beszélt híradónknak.