Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 13. 15:29, csütörtök | Helyi

Sikeres programok és fontos beruházások

Sikeres programok és fontos beruházások

A Karcag Televízió vendége volt Dobos László polgármester...

Sok látogató, sikeres programok és fontos beruházások. Ezek jellemezték Karcag elmúlt hónapjait. Az elmúlt időszakot Dobos László, városunk polgármestere értékelte a Karcag Televízióban.

- Tudtuk, hogy sok program, kulturális rendezvény vár ránk ebben az évben, amelynek felépítését az elmúlt években már megkezdtük. Minden olyan program amit beterveztünk sikeresen megvalósult és úgy láttuk, hogy az érdeklődőket sikerült kiszolgállni. Csak hogy néhányat említsek. Márkus Ica szervezésében került megrendezésre, az Országos Nyugdíjas Találkozó az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben, ahol mindenki nagyon jól érezte magát. De tavasztól kezdve pezsgett az élet Karcagon. Nagy létszámmal rendeztük meg például a Gyermek és Családi Napot a Sportpályán.

A város legnagyobb rendezvénye a Karcagi Birkafőző Fesztivál és Nagykunsági Kulturális Napok.
Mind a kettőre igaz, hogy különböző alapelveknek szeretnénk megfelelni. Szeretnénk kiszolgálni a karcagiakat, e mellett a hagyományok ápolása is kiemelten fontos számunkra, legyenek közönségcsalogató programok. A Birkafőző Fesztiválon idén már 4 színpadon folytak a rendezvények. Nagyon hangulatos volt a Borudvar a Városháza mögött. A Rockudvart is nagyon sokan látogatták. A visszajelzésekből azt tapasztalom, hogy mind a karcagiak, mind az ide látogató vendégek meg voltak elégedve, összességébéen 16 ezer ember fordult meg a rendezvényen. A polgármester elmondta, hogy fontos, hogy változatosak legyenek a programok, a rendezvények.

A Nagykunsági Kulturális Napok keretében díszpolgárrá avatták Varga Mihály pénzügyminisztert.


Dobos László polgármester elmondta, hogy a miniszter úr nagyon sokat tett a városért, a térségért, ezért megérdemelte a díjat. Mind e mellett több napon keresztül, komoly média érdeklődés mellett folytak az események. A Tour De Hongrie-ra is sokan érkeztek a városba.
A városvezető szerint az összes korosztály megtalálhatta a magának való programot a rendezvénysorozatban. A polgármester kifejetette, hogy a Kossuth Téren fellépő Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertje is nagyon magas színvonalú volt és rengetegen látogattak ki az eseményre.

Dobos László kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megtalálják a rendezvények megfelelő időpontját, hogy minél többen tudjanak részt venni rajta. Hozzátette, hogy a Déryné Kulturális Központ munkatársait illeti az elismerés, hogy évről-évre színvonalas programokat kínálnak a karcagiaknak, a vendégeknek.

A sok program, sok turistát hoz városunkba. Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő is egyre népszerűbb.

- Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben több látogató volt mint az elmúlt évben. Szeretik, kedvelik az emberek. Már tavasszal német, holland turisták szállták meg a kempinget, bízunk benne, hogy októbertől visszatérnek hozzánk. - mondta Dobos László

A városban folyamatosak a fejlesztések. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több beruházás is zajlik Karcagon.

A városvezető kiemelte, hogy minden projekt megfelelő szinten halad, nincs csúszás. A Városháza és a Déryné energetikai felújítása kevésbé látványos, de hasznos fejlesztés, hiszen gazdaságosabb működést tesz lehetővé. Új kazán, új radiátorok, új nyílászárók és új világító berendezések kerülnek beszerelésre. A látványos beruházások közül kiemelte Karcag zöldfelületeinek felújítását. Elkészült a Virágpiac térkövezése. Ebbe tartozik a Toronyház melletti játszótér és a rendőrséggel szembeni játszótér felújítása. Ehhez kapcsolódóan a környék is felújításra kerül. Elkészült a kerékpártároló a Városháza mögött és a nyilvános mosdó is hamarosan elkészül. A polgármester elmondta, hogy nagyon örül a Nagyvénkerti Kosárliget kosárlabda pályának. Nagyon sokan vannak, kiváló minőségű pályán, remek kikapcsolódási lehetőséget biztosít ez a sportolni vágyóknak. A város embere szerint a kisújszállási út felújítása az egyik legnagyobb öröm az évben, hozzátette, hogy a város azon van, hogy a saját útjait is rendben tartsa, a kátyuzási terv alapján.

Dobos László elmondta, hogy A Zöldfa úti óvoda felújítási is folyamatban van. Az egész épület megújul. A nevelés a Dózsa György út 4. szám alatt zajlik. Az a cél, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák a gyerekek számára. Ezzel szeretne példát mutatni az Önkormányzat.

Az elkövetkezendő hónapok terveiről a polgármester azt mondta, hogy a képviselő-testület döntése után kiírják a közbeszerzést a Horváth Ferenc úti Idősek Otthona energetikai valamint pice felújítására valamint dönt a testület Karcag Város kerákpárhálózatának fejlesztéséről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.