Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 13. 15:24, szombat | Helyi
Forrás: KARCAG TV

SOKAN FÜRDŐZTEK BEREKFÜRDŐN 2017-BEN

SOKAN FÜRDŐZTEK BEREKFÜRDŐN 2017-BEN

Sokan fürdőztek az elmúlt évben Berekfürdőn. Volt olyan nap, amikor több mint 3700 vendég váltott jegyet a strandfürdőbe. Sok volt a lengyel és a német túrista, a de belföldről is sokan érkeztek a településre.

Berekfürdő a tursiták egyik közkedvelt helyszíne. Sokan látogatták meg az elmúlt évben a Termál- és strandfürdőt.

- Elmondhatom, hogy a picit hektikus időjárás ellenére is jó eredménnyel zártuk az évet. A látogatóink száma körülbelül 10%-al volt több mint mint 2016-ban. A gazdálkodásunk is, előzetes számítások szerint is jó eredményeket mutatnak. Egy olyan eredmény várható aminek a felét sikerül fejlesztési tartalékként a jövő fejlesztése érdekében elkülönítenünk.

A 2017-es év is bővelkedett fejlesztésekben. A fürdő célja az volt, hogy a strandon eltöltött időt kényelmesen és a különböző ingyenes szolgáltatásoknak köszönhetően jobban el tudják tölteni a vendégek.

- Apróbb, kisebb a szolgáltatások igénybevételét megkönnyítő fejlesztések történtek az elmúlt évben, akár a fürdő, akár a kemping területén a közlekedést megkönnyítő felújító járdaépítés, útépítés, a kemping területén egy régi szociális helyiségnek a teljes felújítása, ami megfelel a mai kor szellemének, de a fürdő területén is volt nagyon sok ilyen apró dolog. A gyerekeknek egy teljesen új játszóteret építettünk, egy fitness parkot telepítettünk, kibővítettük, felújítottuk a homokfoci pályát, tehát az ifjúságra odafigyelve, a pici gyerektől a nagyobb felnőttekig akik nem csak fürdőzni akarnak, mert ugye a vendég nem csak fürdőzni jön, mert nem lehet egész nap a vízben ülni és a napon feküdni. Tehát igyekeztünk olyan szolgáltatásokat ingyenesen bevezetni, ami az itt tartózkodást kényelmesebbé, az idő eltöltését jobbá teszi. Ezek voltak a fő elképzeléseink, amiket sikerült is megvalósítani.

A fürdő látogatottságáról nagyon pontos adataink nincsenek. A kemping és egyéb szálláshelyek lakóiról pontos adataink vannak. A fürdő adatait ebből úgy vélelmezzük, hogy 70% belföldi és 30 % külföldi vendégünk volt. A kemping adatait kigyűjtöttem és egy nagyon érdekes adatot mutatott.

Az összes vendégünk 35%-a Lengyelországból érkezett. A kempingben a lengyel vendégek száma az elmúlt két évben óriásit növekedett. Ennek több oka is van. Az egyik oka, hogy több lengyel turisztikai vásáron is megjelentünk, illetve a dél-lengyelországi testvértelepülésünkben jó marketing tevékenységet folytattunk. Ezek a vendégek tartózkodási ideje 7-8 nap lett.

A második helyen a kempingben, a németek vannak, nekik a tartózkodási idejük 11 nap, de sokkal kisebb a vendégszámuk. Ez abból adódik, hogy inkább a lakókocsis, tavasszal, ősszel ideérkező részben beteg, részben nyugdíjas vendégeink vannak , akik eljönnek, de akkor 2-3 hétig itt tartózkodnak. Tovább nézve a sort, főleg Erdélyből érkező magyarok, szlovákok, csehek. De lényegében a világ minden tájáról érkeznek. 2016-hoz képest sokkal több családi jegyet értékesítettünk. Ez konkrét adat, mert mérhető.

Abból is kítűnik, hogy nyáron az ifjúsági medence az egy közkedvelt medencévé vált és sok kisgyermekes családot vonz és tart itt a fürdőben. - mondta Perge József ügyvezető igazgató

Címkék: berekfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.