Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 05. 08:12, szombat | Belföld
Forrás: police.hu - illusztráció: pixabay

Szabadidejében mentett életet a rendőrnő

Szabadidejében mentett életet a rendőrnő

Nincs pulzusa! Nem lélegzik! Ezt kiabálták a járókelők egy Újpesten történt baleset helyszínén csütörtökön este, ahol egy dunakeszi rendőrtiszt állt meg segítséget nyújtani, megmentve ezzel egy sérült nő életét.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Őr- és Járőrszolgálati Alosztályának vezetője, Csőrés Szilvia r. hadnagy január 3-án este szabadidejében haladt személygépkocsijával Budapest IV. kerületében a Váci úton, amikor egy közlekedési baleset helyszínéhez érkezett. Az összetört személygépkocsikat látva azonnal megállt és tájékozódott a körülményekről. Az egyik balesetben részes autó mellett egy nő feküdt a földön mozdulatlanul, a helyszínen tartózkodó állampolgárok pedig pánikba esve kiabálták, hogy a nőnek nincs pulzusa, nem lélegzik.

A rendőrnő a helyzetet felmérve azonnal cselekedett: ellenőrizte, hogy az életjeleket nem mutató nő légútja szabad-e, majd mellkaskompressziót alkalmazva megkezdte a sérült újraélesztését, amit a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig folytatott. A mentők ezután stabilizálták a sérült állapotát és kórházba szállították a nőt.

A gyors helyzetfelismerés és határozott cselekvés életet mentett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott