Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 09. 13:19, csütörtök | PR

Számoljunk a lehetőségekkel - személyi kölcsön kalkulátorral

Számoljunk a lehetőségekkel - személyi kölcsön kalkulátorral

Jelenleg még mindig nagyon megéri személyi kölcsönt felvenni. A számunkra legideálisabb ajánlat kiválasztására érdemes időt szánni.

Később nagyon hálásak leszünk magunknak, hiszen akár havi több tízezer forintot is spórolhatunk egy kis odafigyeléssel - és egy online kalkulátorral.

Tudatosítsuk, milyen nagy összegről van szó

Ha valaminek nem igazán vagyunk a szakértői, hajlamosak vagyunk minél gyorsabban döntést hozni, akár kevés információ alapján is.
Az ingatlanközvetítők tapasztalatai szerint az emberek jelentős része nagyjából negyedóra alatt dönt arról, megvenne-e egy lakást vagy házat. Egy meggondolatlanul megvásárolt ingatlanon milliókat lehet bukni, mégis sokszor kevesebb idő alatt hozzák meg a döntést a vevők, mint amikor például okostelefont vesznek.
A bankkölcsönöknél is lényeges, hogy valamennyi részletet megismerjük, mielőtt megkötünk egy szerződést. Közkeletű tévedés, hogy a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató önmagában elég információt ad arról, ‘jó-e a hitel’ vagy sem. Igaz, a fapados kölcsönöknél nem veszíthetünk milliókat, de ez a pénz is számíthat.



Lehet jobb ajánlat egy másik banknál

Amire érdemes odafigyelni, hogy nem feltétlenül a számlavezető bankunkhoz kell fordulni, ha például egy szabad felhasználású kölcsön felvételét tervezzük.
Semmi nem kötelez arra, hogy minden pénzügyi szolgáltatást ugyanonnan vegyünk igénybe, és arra sem, hogy kapcsolt termékeket vegyünk. Igaz, ha annál a pénzügyi intézménynél vezetünk számlát, ahol a személyi hitelünk vagy a lakáshitelünk van, jobb kondíciókkal kaphatunk kölcsönt.
Érdemes az összes aktuális ajánlatot áttekinteni a piacon, és ehhez a legjobb belépő egy online kalkulátor.
Ma már szinte mindenre van ilyen megoldás, létezik diákhitel kalkulátor éppúgy, mint hiteltörlesztő-kalkulátor. Ha rákeresünk az interneten, specifikus változatokat is találhatunk, amelyek több információt adnak a minket érdeklő területről.

A legjobb kiinduló alap a havi törlesztő

A személyi kölcsön kalkulátor, ha van elképzelésünk a hitelösszegről és az ideális futamidőről, kiszámítja nekünk a törlesztőrészletet. Amennyiben pedig abból indulunk ki, mekkora részletet tudunk befizetni havonta, és mennyi pénzre van szükségünk, akkor - néhány további beállítással - megadja a hitelkalkulátor, hogy mennyi ideig fogunk törleszteni. Így könnyű összehasonlítani az ajánlatokat.
Ne feledjük, ezzel az online számítással csak a körülbelüli adatot kapjuk meg. A hitelképesség vizsgálata során besorolnak minket egy ügyfél kategóriába, és a végleges hitelkondíciókat részletes számítás alapján határozzák majd meg.
Emellett létezhetnek akciók is, valamint bizonyos feltételek teljesítése mellett elengedhet a pénzügyi intézmény díjakat is; így a végeredmény mindig kicsit más, mint amit a kalkulátorral elsőre kapunk. A kölcsön kiválasztásával kapcsolatos döntéshez beszéljünk személyesen a hiteltanácsadókkal, akár több pénzügyi intézményt is felkeresve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.