Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 19. 20:19, szerda | Helyi

SZÁZSZOROS VÉRADÓKAT KÖSZÖNTÖTTEK

SZÁZSZOROS VÉRADÓKAT KÖSZÖNTÖTTEK

Az elmúlt napokban került megrendezésre Karcagon a Nimród Bioszálloda és Bioétteremben a véradó donorokra való emlékezés.

A rendezvényen jelen volt Dobos László Karcag város polgármestere és Juhász Éva a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgató asszonya.

A rendezvényen kitüntetések átadására került sor azok számára, akik évtizedek óta, rendszeresen segítik, mentik véradásukkal, az életeket.

Ezen alkalommal rájuk emlékeztek, akik testükből és lelkükből is átadnak egy darabot, a rászorulók számára.
1988. óta november 27-én a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére azokról emlékeznek meg, akik minden évben rendszeresen vért adnak a rászorulók számára. Hatalmas dolog ez, hiszen egy véradással három emberi élet menthető meg, hiszen három olyan alkotóeleme van a vérnek, amely felhasználható az emberi szervezet számára.

Sajnos az utóbbi években csökken a véradók száma, ezért is kiemelten fontos megbecsülni az aktív véradókat és ösztönözni a tizennyolc évet betöltött korosztályt is arra, hogy adjanak vért, egészen 65 éves korig. Mindennek fontosságára a mai alkalommal is felhívták a figyelmet a 25-szörös, 40-szeres, 50-szeres és a 100-szoros véradók jutalomban részesítésekor-hangzott el a Karcag Televíziónak adott interjúban, Juhász Évától, a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgató asszonyától. Igazgató asszony kiemelte annak fontosságát is, hogy a véradáson kívül az elsősegélynyújtásra is figyelmet kell szentelnünk, hiszen az apróbb háztartási balesetek megtörténte után, sokat jelent az, hogyha szakszerűen kezelni tudják azokat. Erre a nemes célra is várják az önkénteseket.


Dobos László városvezető nyilatkozatában elmondta, hogy életmentő, fontos tevékenység a véradás. Büszke arra, hogy Karcagon évek óta, több mint félszáz ember végzi ezt a hasznos tevékenységet, ezzel is előremozdítva az egészségügy munkáját, nemcsak helyben, de országszerte. Ebből is kitűnik, hogy az emberekben megvan a segítő szándék, az „adni akarás”. Őket ünnepeltük a mai alkalommal, akik önzetlenül segítenek a bajbajutottakon-mondta el városunk polgármestere Dobos László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.