Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Május 20. 05:01, szombat | Helyi

SZÉN-MONOXID MÉRGEZÉS SARKADON

SZÉN-MONOXID MÉRGEZÉS SARKADON

Rosszul lett, majd elhunyt egy ember szén-monoxid mérgezés következtében Sarkadon. A nyugalom megzavarására alkalmas híranyag következik.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője közölte: jelzés érkezett arról, hogy egy sarkadi, Vasút utcai lakóház fürdőszobájában egy ember rosszul lett.
A tűzoltók mérései nyitott ablak mellett is kimutatták a magas szén-monoxid-koncentrációt. Az épületben egy gázüzemű, átfolyós vízmelegítő és egy fatüzelésű kályha is üzemelt.
A baleset idején az épületben többen is tartózkodtak, közülük egy ember életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni.
Nem kizárt, hogy a tragédiát egy szabálytalan kialakítású kémény okozta, de a baleset körülményeit további vizsgálatok fogják tisztázni.
A Katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra: ha a lakásban nyílt lánggal működő eszköz van, gondoskodni kell a folyamatos szellőztetésről, a megfelelő levegő-utánpótlásról. A tragédiák elkerülése érdekében ajánlott továbbá szén-monoxid-érzékelőt használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.