Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 28. 05:01, szombat | Helyi

SZÍNES KAVALKÁD A VÁROSNAPON

SZÍNES KAVALKÁD A VÁROSNAPON

A Déryné Kulturális Központ és az önkormányzat szervezésében Városnap és Családi nap volt. A templomkertben és a Kálvin színpadon színes programok várták az érdeklődőket.

A részletekről Kunné Nánási Mónikát, a Déryné Kulturális Központ megbízott intézményvezetőjét kérdeztük.

- Délután a templomkertben Karcagi-Nagy Zoltán és Andy Helló, Helló, gyerekek! című koncertjét hallgathatták meg a gyermekek, valamint az Almaszósz zenekar szórakoztatta az idelátogatókat. Kézműves tevékenységekkel kedveskedtünk a gyerekeknek, javában zajlanak a kézműves tevékenységek, helytörténeti kis vetélkedőbe kapcsolódhatnak be, arcfestés ugrálóvár várja a kicsiket. A templomkertben vehetik át a vendégeink, akik regisztráltak hagyományos ételünket, ami most a mai napon a tarhonyás hús. A városközpontban, a Kálvin úti színpadon pedig színpadra lép a Stone, illetve őket követi a Punnany Massif, majd mivel megrendeltük a jó időt, a Klubmánia lemezlovasai fognak kedveskedni és éjfélig szórakoztatni a vendégeinket.
- A gyerekek mellett sok nagymama, szülő együtt énekelte a fellépő művésszel az énekeket, kicsit nosztalgiáztak a gyerekkorukat visszaidéző dalokkal.
- Igyekeztünk olyan fellépőket hívni a gyerekekhez, akik olyan dalokkal szórakoztatják a mai kicsiket, amely slágerként szólalt meg annak idején még a nagyszülők, dédnagyszülők vagy akár a szülők idejében. Főleg Halász Judit slágereit, dalait hallhatták a gyerekek, amelyet természetesen ismernek a szülők, nagyszülők is.
- A templomkerti kézművesek mellett vannak árusok is, így éhesen senki nem megy haza a koncertekről sem.
- A Kálvin utcán végig kirakodó vásár mellett vannak büfékocsik, ahol kiszolgálják az idelátogató vendégeinket -. tudtuk meg Kunné Nánási Mónikától, aki arról is szólt, hogy ilyen nagymértékű programot már nem terveznek erre az évre, de készülnek még szabadtéri programokkal.


Mint Gánóczy Ferenc, a Bengecseg Alapítvány képviselője elmondta, a templomkertben különböző népi játékokkal - pl. kunkötés, ördöglakat készítés- , egy berendezett piaci fotósarokkal, régi eszközökkel várták a gyerekeket és egy városismereti totóval is, ahol a legjobb megfejtők egy-egy ferdinándot kaphattak.
A Táncoló Tulipán Kunhímző Szakkör tagjai bemutatót tartottak Nagypálné-Pádár Ágnes vezetésével. Szeretnék, ha a fiatalok is kedvet kapnának a kunhímzés elsajátításához, amely ma már a viseleti ruhákon túl, a használati eszközökön is egyre népszerűbb, divatba jött.
Örsiné Pető Anna, a Kunrózsa Csipkekör vezetője és tagjai is szívesen megmutatták az érdeklődőknek a vert csipke készítés kulisszatitkait. A szakkörvezető szívesen várja az új fiatal és idősebb érdeklődő asszonyokat, gyermekeket is, hogy átadhassák tudásukat és fennmaradjon a karcagi csipkeminta az utókor számára is. Egy gyönyörű vert csipkegallér ma is divat, de újragondolt régi mintákat is meg lehet a szakkörben tanulni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.