Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 26. 08:36, kedd | Helyi

SZÍVROHAMOT OKOZHAT AZ E-CIGARETTA

SZÍVROHAMOT OKOZHAT AZ E-CIGARETTA

Nem biztonságos az e-cigaretták használata, hiszen ugyanúgy nikotint tartalmaznak, mint a hagyományos cigaretták.

A nikotin bizonyítottan káros érrendszerünkre, merev artériákat okozhatnak, ami megnöveli a szívroham és a stroke kockázatát.

Szamos kutatócsoport már nem támogatja az e-cigaretta használatát a dohányzás abbahagyására, annak nikotintartalma miatt, mert nem tartják biztonságos választásnak más leszoktató módszerekhez képest. Kiemelten fontos, hogy az e-cigaretták ne legyenek elérhetőek a tizenévesek számára, mert ha egyszer nikotinfüggővé válnak, valószínűleg hosszú ideig nikotinhasználók is maradnak.
A dohányzás károsítja a tüdőt és artériákat. Az adatok azt bizonyítják, hogy a valódi cigarettát használók közül többen halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben, mint tüdőbetegségben.


A valódi cigaretták hatására fellépő artériamerevséget már régen bizonyították. Legújabb kutatások szerint a nikotinos e-cigaretta rövid távú negatív hatásai bizonyítást nyertek, ami előre vetíti, hogy az elektromos cigaretta a hagyományos cigarettához hasonlóan szintén merevebb artériákhoz vezethet, ami hosszú távon fokozhatja a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
A kutatási eredmények tehát rávilágítanak, hogy óvatosnak kell lennünk az e-cigaretta használatával kapcsolatban, a nikotinfelvétel miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.