Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 26. 08:36, kedd | Helyi

SZÍVROHAMOT OKOZHAT AZ E-CIGARETTA

SZÍVROHAMOT OKOZHAT AZ E-CIGARETTA

Nem biztonságos az e-cigaretták használata, hiszen ugyanúgy nikotint tartalmaznak, mint a hagyományos cigaretták.

A nikotin bizonyítottan káros érrendszerünkre, merev artériákat okozhatnak, ami megnöveli a szívroham és a stroke kockázatát.

Szamos kutatócsoport már nem támogatja az e-cigaretta használatát a dohányzás abbahagyására, annak nikotintartalma miatt, mert nem tartják biztonságos választásnak más leszoktató módszerekhez képest. Kiemelten fontos, hogy az e-cigaretták ne legyenek elérhetőek a tizenévesek számára, mert ha egyszer nikotinfüggővé válnak, valószínűleg hosszú ideig nikotinhasználók is maradnak.
A dohányzás károsítja a tüdőt és artériákat. Az adatok azt bizonyítják, hogy a valódi cigarettát használók közül többen halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben, mint tüdőbetegségben.


A valódi cigaretták hatására fellépő artériamerevséget már régen bizonyították. Legújabb kutatások szerint a nikotinos e-cigaretta rövid távú negatív hatásai bizonyítást nyertek, ami előre vetíti, hogy az elektromos cigaretta a hagyományos cigarettához hasonlóan szintén merevebb artériákhoz vezethet, ami hosszú távon fokozhatja a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
A kutatási eredmények tehát rávilágítanak, hogy óvatosnak kell lennünk az e-cigaretta használatával kapcsolatban, a nikotinfelvétel miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 20:05, péntek | Helyi

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra MOL-ban programjukkal.

2019. Április 19. 20:03, péntek | Helyi

ROHAM A KARCAGI VIRÁGBOLTOKBAN

Május elején búcsút vesznek alma materüktől a középiskolás tanulók.

2019. Április 17. 19:36, szerda | Helyi

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja

A megjelenteket dr. Nagy Molnár Miklós igazgató köszöntötte, majd Mohai Tamás színművész szavalata után Csillag Barnabás, a Karcagi Zsidó Hitközség elnöke emlékezett meg a több mint négyszáz karcagi zsidó áldozatokról.

2019. Április 16. 19:59, kedd | Helyi

Búcsúztak a ballagók

A városvezetés nevében Kovács Szilvia alpolgármester, Rózsa Sándor jegyző, és Szepesi Tibor önkormányzati képviselő kívánt sok sikert a diákoknak.