Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 28. 13:34, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Szó szerint lecsúsztunk a dobogóról!

Szó szerint lecsúsztunk a dobogóról!

A Mitropa Rally Kupa, németországi ADAC 3 város Rallyverseny után kérdezem Juhász Csaba autóversenyzőt.

Abszolút harmadik helyen álltatok az éves bajnokságban. Hogy sikerült mégis a negyedik hely, ami igaz szintén értékes helyezés.

Szó szerint lecsúsztunk a dobogóról, ráadásul duplán, mert a versenyen is a Mitropa 3. helyén álltunk.

Az első nap nem sikerült túl jól, és ezért csak a 8. helyről tudtuk folytatni a versenyt másnap, ami kevés lett volna az év végi 3. helyhez.

Mivel nem akartunk kivárásra autózni, arra várni, hogy majd mások kiesnek, ezért elkezdtünk hajrázni. Szerencsénkre eleredt az eső rendesen, így fel tudtunk jönni egy kör után a 3. helyre, de szorosan mögöttünk volt egy R3-as 3 másodperccel és a többiek sem voltak nagyon lemaradva, ezért nem vehettünk vissza a tempóból. A feladatot nehezítette, hogy irreálissá váltak a körülmények, mert minden gyorsaságiban voltak murvás részek, amik a több órás szakadó esőben sártengerré áztak.

Mi is egy ilyen kanyarban estünk le a szántóföldre, ami a végállomást jelentette számunkra, mert hiába nem sérült meg az autó, de a felázott szántóföldből nem tudtunk kiszabadulni. A helyi nézők nem voltak túl segítőkészek, a 30 nézőből 1 jött segíteni, akinek utólag is köszönjük, hogy megpróbálta a lehetetlen küldetést.

Szerinted milyen gumival lehetett volna érdemben versenyezni?

A vágott intermédia is kevésnek bizonyult, volt aki az egyenesben leesett az útról, mert akkora víz állt a pályán, hogy az autó felúszott, mint a motorcsónak. Sajnos 17-es méretben nincs nagy vízre való gumija a Michelin-nek, ezért ez nagy problémát jelentett egész évben, amikor a szakadó esőben kellett versenyezni.

Már a kora délután megtelt szinte a sérülésmentes versenyautókkal a szervizpark. Sajnos veletek együtt. Mi miatt fejezhették be a többiek ideje korán a versenyt?

A legtöbben kisebb kicsúszás miatt estek ki, mint ahogyan mi is. Ha valaki lecsúszott a sárba, az már nem tudott önerőből visszajönni az útra. A nézők, pedig arra felé nem túl segítőkészek.

Tudom még November van, de lehet-e tudni, hogy az idén illetve 2013-ban hol találkozhatnak veled a szurkolók?

Szeretnénk jövőre is a Mitropa Cup-ban versenyezni, hogy milyen autóval, azt még nem tudom, de a Hondával előrébb nem lehet végezni. Ez a 4. hely is igazán szerencsés, amit az év elején bármikor aláírtam volna, de úgy érzem, hogy ezzel a felállással ez még egyszer nem jönne össze. Minden a partnerektől függ, és hogy találunk-e újabb hirdetőket az előrelépéshez.

Köszönet a partnereinknek!

Címkék: Rallyverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.