Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 30. 15:52, kedd | Helyi

Szociális bérlakás energiahatékonysági fejlesztése

Szociális bérlakás energiahatékonysági fejlesztése

A Karcag Városi Önkormányzat a pályázati forrásnak köszönhetően 1 db önkormányzati tulajdonú szociális bérlakás energiahatékonysági fejlesztését valósította meg.

Karcag Városi Önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-2.4.2-17„Lakhatási körülmények javítása” tárgyú pályázat keretében 1 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Karcag Városi Önkormányzat a pályázati forrásnak köszönhetően 1 db önkormányzati tulajdonú szociális bérlakás energiahatékonysági fejlesztését valósította meg.

Karcag Városi Önkormányzat sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-2.4.2-17 „Lakhatási körülmények javítása” tárgyú pályázatára, amelynek keretében 1 millió forint vissza nem téritendő Európai Uniós forrás eredményeként Karcagon az 1. számú szegregátumban, az Északi utca 37. szám alatt lévő 1 db önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásban kicserélte a nyílászárókat, ezzel javította az energiahatékonysági mutatókat.

A projekt célcsoportja a szegregátumban élő, halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező, jellemzően szociális és anyagi gondokkal küzdő, roma és nem roma egyének és családok, akik a Karcag Városi Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokban élnek.

A projektet a Karcag Városi Önkormányzat 2018. Június 1-én indította és a terveknek megfelelően 2018. Október 31-ig meg is valósította. A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően az Önkormányzat javította a szegregátumban élők lakhatási körülményeit, segítve a társadalmi felzárkóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.