Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Július 12. 05:00, szerda | Helyi

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS TÉRSÉGÜNKBEN

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS TÉRSÉGÜNKBEN

Térségünkben folytatódik a szúnyoggyérítés. A Tisza-tó közelében lárvagyérítést, a nem vizes élőhelyeken pedig a kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket végzik.

A szúnyoglárvák ellen egy speciális készítményt vetnek be, amely baktériumok által termelt hatóanyagot tartalmaz. A szer az alkalmazott dózisban a szúnyoglárvákon kívül más élőlényekre nincs hatással, így élővizekben is felhasználható. A készítményt földi úton folyadék formában, permetezéssel juttatják ki a gépjárművel vagy gyalogosan megközelíthető tenyészőhelyekre. A repülőgépről az ártéri erdőkben végzett kezeléseknél granulátum formulát alkalmaznak, amely képes áthatolni a növényzeten, így a lombos fák alatt lévő vízterületeket is hatékonyan lehet kezelni.

A térségi településeken folyamatosan zajlanak a gyérítő kezelések, erről az érintett önkormányzatok egyedi értesítést kapnak, a kezelések pontos időpontjáról a lakosságot is tájékoztatják. Platós gépjárművekről az esti, éjszakai órákban permeteznek.
Esős időszakban a hazánkban az elmúlt években megtelepedett, úgynevezett inváziós fajok elterjedését, szaporodását magunk is nehezíthetjük.

Érdemes a ház körül kialakuló kisebb vizeket felszámolni, a csatornákat, árkokat megtisztítani, a vízgyűjtő edényeket hálóval lefedni, a virágcserepekben, kerti játékokban megálló vizet kiönteni. Ezzel nemcsak közvetlen lakókörnyezetünkben csökkentjük a zavaró rovarok számát, hanem az inváziós fajok további térhódítását is nehezítjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.