Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 20. 16:07, szerda | Helyi

Szupergyors internet Tiszaörsön

Szupergyors internet Tiszaörsön

295 ingatlanba vált elérhetővé a szupergyors internet Tiszaörsön.

A magyar kormány fejlesztési programjának köszönhetően az akár 2 gigabites sávszélességre is képes hálózat a lakossági igények kiszolgálása mellett lehetőséget ad a vállalkozások számára, hogy javíthassanak versenyképességükön.

- Ha a gyermeknek annyi esélye van mint egy másik nagyvárosi fiatalnak, ugyanúgy tud tanulni, ugyan úgy tud tájékozódni a világba, ugyan úgy tud munkát vállalni akár helyből is, helyben is, ugyan úgy tudnak vállalkozások ide hozni, hiszen minden lehetőség adott arra, hogy egy cég ide jöjjön, akkor azt mondjuk, hogy meg tudjuk őrízni a több száz éves hagyományt, a több száz éves falut, a több száz éves települést megint több száz évig - mondta Kovács Sándor országgylési képviselő.


A szupergyors internetberuházás Magyarország egyik legnagyobb, legjelentősebb építési, kivitelezési vállalkozása, összességében 150 milliárd forintos fejlesztés zajlik az országban.

- A magyar kormány célja, hogy minden magyar ember, minden magyar család, minden magyar vállalkozás és minden magyar közösség a digitalizáció nyertese legyen. Ezért folytatjuk, a fejlesztéseket, ezért indítottuk el a fejlesztéseket - fogalmazott Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár

Magyarországon ma már több mint 2,8 millió háztartásban érhető el vezetékes technológiával a szupergyors internet. A januárban elindított SZIP 2.0-nak köszönhetően hétről-hétre újabb beruházások átadása várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.