Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 11. 15:15, csütörtök | Helyi

TALAJTERHELÉSI DÍJ

TALAJTERHELÉSI DÍJ

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete törvényi kötelezettségének eleget téve megalkotta a talajterhelési díjról szóló 3/2017. (II.24.) önkormányzati rendeletét...

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete törvényi kötelezettségének eleget téve megalkotta a talajterhelési díjról szóló 3/2017. (II.24.) önkormányzati rendeletét, amely már korábban hatályba lépett.

A rendelet értelmében a talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésére álló közcsatornára nem köt rá, és a helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is alkalmaz.
Amennyiben a közcsatornát év közben helyezik üzembe, a díjfizetési kötelezettség a kibocsátót a közcsatorna üzembe helyezését követő 90. naptól terheli.


A talajterhelési díj alapja a felhasznált víz mennyisége (méréssel, illetve mérési lehetőség hiányában átalány alapján meghatározott víz mennyisége, mely 5 m³/fő/hó), csökkentve a külön jogszabály szerinti locsolási célú felhasználásra figyelembe vehető víz mennyiségével, továbbá a szabályszerűen elszállítatott szennyvíz mennyiségével. (Az elszállítást számlával kell igazolni.)

A talajterhelési díj mértékét a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény határozza meg, amely városunkban 1.800 Ft/m³. A helyi rendelet értelmében a képviselőtestület talajterhelési díjkedvezményt nyújt a talaj-terhelési díj fizetésére kötelezetteknek, amelynek mértéke a fizetendő díj 95%-a. Így a ténylegesen fizetendő díj 90 Ft/m³-re módosul.


A 2018. évre vonatkozó talajterhelési díjat a kibocsátónak ingatlanonként külön-külön kell megállapítania, bevallania és megfizetnie. A talajterhelési díjat a Karcag Városi Önkormányzat 12053005-01000953-01200009 számú talajterhelési díj beszedési számlájára kell megfizetni.A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni. Felhívjuk figyelmüket, hogy a jogszabályi előírások értelmében a gazdálkodó szervezetek (ideértve az egyéni vállalkozókat is) az adóhatósággal kötelesek elektronikus úton kapcsolatot tartani. Így ezen adózói csoportba tartozó jogalanyoknak adóbevallásukat elektronikus úton kell benyújtaniuk. További részletes tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjától kérhető (Városháza, fszt. 40. szoba, tel.: 06/59-500-610).A bevallási nyomtatvány letölthető:www.karcag.hu/e-ügyintézés/adóügyek/talajterhelési díj.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 20:05, péntek | Helyi

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra MOL-ban programjukkal.

2019. Április 19. 20:03, péntek | Helyi

ROHAM A KARCAGI VIRÁGBOLTOKBAN

Május elején búcsút vesznek alma materüktől a középiskolás tanulók.

2019. Április 17. 19:36, szerda | Helyi

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja

A megjelenteket dr. Nagy Molnár Miklós igazgató köszöntötte, majd Mohai Tamás színművész szavalata után Csillag Barnabás, a Karcagi Zsidó Hitközség elnöke emlékezett meg a több mint négyszáz karcagi zsidó áldozatokról.

2019. Április 16. 19:59, kedd | Helyi

Búcsúztak a ballagók

A városvezetés nevében Kovács Szilvia alpolgármester, Rózsa Sándor jegyző, és Szepesi Tibor önkormányzati képviselő kívánt sok sikert a diákoknak.