Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 02. 05:01, hétfő | Helyi

TÁMOGATÁS TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEKRE A TISZA-TÓ TÉRSÉGÉBEN

TÁMOGATÁS TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEKRE A TISZA-TÓ TÉRSÉGÉBEN

Egymilliárd forintot is meghaladó pályázati forrásból valósíthat meg turisztikai fejlesztéseket tizennégy Tisza- tavi település.

Az ország legnagyobb mesterséges tava évről évre több turistát vonz- annak ellenére is, hogy az idegenforgalmi infrastruktúrára igencsak ráfér az erősítés.

A kormány egyedi forrást biztosít a Tisza-tó térségének olyan beruházásokra, amelyek a térség turisztikai vonzerejét képesek növelni. Az egymilliárd- hétszázmillió forintos támogatás a vízminőség- és vízvédelmi, ökológiai fenntarthatóságához kapcsolódó célokhoz, valamint a turisztikai szolgáltatások színvonalának emeléséhez járulhatnak hozzá.

Mayer Gábor, területfejlesztésért felelős államtitkár, Területfejlesztési Minisztérium, Miniszterelnökség:

"Ezek a projektek jellemzően turisztikai, ökoturisztikai, aktív turisztikai projektek, önkormányzatoknak, illetve vízügyi fejlesztésekre biztosítanak lehetőséget. Tizennégy projekt közül kettő az egész Tisza- tó fejlesztését, területét érinti."

Összesen tizenhét projekt osztozik a támogatáson, ezek mindegyike hiánypótló beruházás, amelyek döntően a Tisza-tó vízvédelmére és ökológiai egyensúlyának fenntartására irányuló fejlesztések.

F.Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, a Tisza-tó miniszteri biztosa:

"A legfontosabb feladatunk az, hogy azokra az igényeknek megfeleljünk, amiket az ide látogatók támasztanak. És olyan fejlesztéseket tudjunk folytatni, amelyek a jövőben mutatnak. Hiszen tudjuk azt, hogy versenyhelyzetben vagyunk nem csak Magyarországon, hanem az Európa és a környező országok más turisztikai célpontjaival kapcsolatban."

A támogatott projektek többsége szálláshely kialakítása, vagy már meglévők bővítésére, a szolgáltatás színvonalának emelésére vonatkozik. Ezek Jász- Nagykun- Szolnok és Heves vármegyékben valósulnak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.