Városlista
2018. május 21, hétfő - Konstantin

Hírek

2018. Május 14. 08:23, hétfő | Helyi

Tanácskoztak a kis és a nagykunok

Tanácskoztak a kis és a nagykunok

A napirendek után dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke és Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat..

Vasárnap tartotta éves közgyűlését a Lovagi udvarban a Kunszövetség. A napirendi pontok között a kiskun és nagykun hagyományőrző tagok elfogadták a 2017. évi működésről és a gazdálkodásról szóló beszámolót, valamint az ez évi terveket, amelyek között több fesztivál, támogatás is szerepel.


Mint Kovács Sándor, a Kunszövetség elnöke, országgyűlési képviselő beszámolójában elhangzott, az egyesület hagyományőrző és értékteremtő munkája évről évre egyre határozottabb szerepet tölt be hazánk kulturális életében amellett, hogy biztosítja a nagykunok megmaradását a Kárpát-medencében.

Ezt erősíti majd a szeptemberi IV. Kunok Világtalálkozója, melynek részeként szeptember 22-én Karcagon iktatják be az új jászkun főkapitányt Györfi Sándor Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész, emeritus nagykunkapitány személyében, egy héttel később pedig a világtalálkozó zárásaként Kunhegyesen az új nagykun kapitányt.

A napirendek után dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke és Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat, akik a közelmúltban miniszteri elismerésben részesültek. Azok a vállalkozók is ajándékot kaptak, akik tavalyi évben a Kunszövetségnek nyújtottak anyagi támogatását.

Az elnökség dr. Pintér Zoltán Árpád történésznek, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium tanárának ítélte a Kunszövetség egyik fiatalon elhunyt alapítója emlékére létrehozott Sudár István-emlékdíjat. Györfi Sándor Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrász által készített plakettet Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor adta át a kitüntetettnek.


A közgyűlés végén dr. Bartha Júlia néprajzkutató mondta el a Kun Miatyánkot. (de)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 20. 09:42, vasárnap | Helyi

A Tisza-tó Napja

70 km-es túra ...

2018. Május 20. 09:39, vasárnap | Helyi

HOLOKAUSZT EMLÉKNAPJA

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából a Spinoza Színház Egy végzetes négyszög története

2018. Május 20. 09:35, vasárnap | Helyi

ÜGYESKEDJ A KERÉKPÁRODDAL

Ügyeskedj a kerékpároddal címmel rendezett a MIEÓ ügyességi vetélkedőt a város óvodásainak.

2018. Május 20. 09:32, vasárnap | Helyi

ÉPÍTKEZÉSEK TOMAJMONOSTORÁN

Fazekas Szabolcs Tomajmonostora polgármestere arról számolt be a Karcag Televíziónak, hogy milyen építkezések zajlanak éppen a településükön.