Városlista
2018. július 17, kedd - Endre, Elek

Hírek

2018. Május 14. 08:23, hétfő | Helyi

Tanácskoztak a kis és a nagykunok

Tanácskoztak a kis és a nagykunok

A napirendek után dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke és Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat..

Vasárnap tartotta éves közgyűlését a Lovagi udvarban a Kunszövetség. A napirendi pontok között a kiskun és nagykun hagyományőrző tagok elfogadták a 2017. évi működésről és a gazdálkodásról szóló beszámolót, valamint az ez évi terveket, amelyek között több fesztivál, támogatás is szerepel.


Mint Kovács Sándor, a Kunszövetség elnöke, országgyűlési képviselő beszámolójában elhangzott, az egyesület hagyományőrző és értékteremtő munkája évről évre egyre határozottabb szerepet tölt be hazánk kulturális életében amellett, hogy biztosítja a nagykunok megmaradását a Kárpát-medencében.

Ezt erősíti majd a szeptemberi IV. Kunok Világtalálkozója, melynek részeként szeptember 22-én Karcagon iktatják be az új jászkun főkapitányt Györfi Sándor Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész, emeritus nagykunkapitány személyében, egy héttel később pedig a világtalálkozó zárásaként Kunhegyesen az új nagykun kapitányt.

A napirendek után dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke és Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat, akik a közelmúltban miniszteri elismerésben részesültek. Azok a vállalkozók is ajándékot kaptak, akik tavalyi évben a Kunszövetségnek nyújtottak anyagi támogatását.

Az elnökség dr. Pintér Zoltán Árpád történésznek, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium tanárának ítélte a Kunszövetség egyik fiatalon elhunyt alapítója emlékére létrehozott Sudár István-emlékdíjat. Györfi Sándor Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrász által készített plakettet Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor adta át a kitüntetettnek.


A közgyűlés végén dr. Bartha Júlia néprajzkutató mondta el a Kun Miatyánkot. (de)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 16. 11:35, hétfő | Helyi

Új kosárlabda pályát adtak át Karcagon

Új sportkomplexummal bővült Karcag.

2018. Július 16. 08:46, hétfő | Helyi

Vadgesztenye fesztivál

Fejlesztések Kenderesen is...

2018. Július 15. 19:03, vasárnap | Helyi

Kipróbálhatták a búvárkodást is

A napot a helyi TBC zenekar koncertjével zárták...

2018. Július 13. 09:07, péntek | Helyi

Felújítás alatt

A Tisza-tó térsége közlekedésében nagyon fontos szerepet játszik ...