Városlista
2018. december 18, kedd - Auguszta

Hírek

2018. Május 14. 08:23, hétfő | Helyi

Tanácskoztak a kis és a nagykunok

Tanácskoztak a kis és a nagykunok

A napirendek után dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke és Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat..

Vasárnap tartotta éves közgyűlését a Lovagi udvarban a Kunszövetség. A napirendi pontok között a kiskun és nagykun hagyományőrző tagok elfogadták a 2017. évi működésről és a gazdálkodásról szóló beszámolót, valamint az ez évi terveket, amelyek között több fesztivál, támogatás is szerepel.


Mint Kovács Sándor, a Kunszövetség elnöke, országgyűlési képviselő beszámolójában elhangzott, az egyesület hagyományőrző és értékteremtő munkája évről évre egyre határozottabb szerepet tölt be hazánk kulturális életében amellett, hogy biztosítja a nagykunok megmaradását a Kárpát-medencében.

Ezt erősíti majd a szeptemberi IV. Kunok Világtalálkozója, melynek részeként szeptember 22-én Karcagon iktatják be az új jászkun főkapitányt Györfi Sándor Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész, emeritus nagykunkapitány személyében, egy héttel később pedig a világtalálkozó zárásaként Kunhegyesen az új nagykun kapitányt.

A napirendek után dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke és Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat, akik a közelmúltban miniszteri elismerésben részesültek. Azok a vállalkozók is ajándékot kaptak, akik tavalyi évben a Kunszövetségnek nyújtottak anyagi támogatását.

Az elnökség dr. Pintér Zoltán Árpád történésznek, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium tanárának ítélte a Kunszövetség egyik fiatalon elhunyt alapítója emlékére létrehozott Sudár István-emlékdíjat. Györfi Sándor Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrász által készített plakettet Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor adta át a kitüntetettnek.


A közgyűlés végén dr. Bartha Júlia néprajzkutató mondta el a Kun Miatyánkot. (de)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 18:48, kedd | Helyi

Jégvirág

Jégvirág címmel karácsonyi mesemondó versenyt rendezett a Csokonai Könyvtár az első és másodikos gyerekeknek.

2018. December 17. 17:17, hétfő | Helyi

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2018. December 17. 09:23, hétfő | Helyi

Baleset Kunhegyes külterületén

Haladása során későn észlelte

2018. December 16. 09:12, vasárnap | Helyi

Felújítás 820 millió forintból Szajolnál

Közel 820 millió forintból a közelmúltban befejeződött a 4-es számú főút négysávos, mintegy 5,4 kilométeres szakasza útburkolatának felújítása Szajolnál.