Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 23. 05:00, péntek | Sport
Forrás: MTI

Távozik a Honvédtól Kozák Danuta

Távozik a Honvédtól Kozák Danuta

Nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését a Budapest Honvédnál Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok kajakos.

Az idén Londonban 500 méteren egyesben és a négyes tagjaként is győztes sportoló erről csütörtökön tájékoztatta jelenlegi klubját.
Az MTI-hez eljutatott közleményéből kiderül, döntésének hátterében az áll, hogy a jövőben vőlegénye irányításával szeretne felkészülni a versenyekre, erre pedig - sajtóhírek szerint - a Honvédnál nem lett volna lehetősége. Hozzátette: arról egyelőre nem született döntés, hogy melyik klub színeiben versenyez majd.
Az elmúlt napok beszámolói arról szóltak: Kozák Danuta szerette volna elérni, hogy vőlegényét alkalmazza a Honvéd, erre azonban nem mutatkozott fogadókészség. A 25 éves versenyző felkészülését az elmúlt időszakban Csipes Ferenc irányította.
Kozák Danuta a közleményében arra is kitér, hogy nem volt egyszerű új kihívásokat találnia egy ilyen sikeres év után, de végül sikerült neki.
"Ugyanúgy, ahogy eddigi pályafutásom során mindig, most is látom a következő célt: négy év múlva szeretném megvédeni egyesben az olimpiai bajnoki címem, amivel sporttörténelmet írhatok, hiszen egyesben még egyetlen női versenyzőnek sem sikerült a duplázás" - fogalmazott a levélben, majd hozzátette: többféle lehetőség felmerült, a Budapesti Honvéd vezetőivel is több alkalommal egyeztetett a terveiről. - "Úgy érzem, hogy az újabb célok eléréséhez új élményekre, új motivációra, környezetváltozásra van szükségem, ezért úgy döntöttem, hogy a jövőben a vőlegényem - aki eddig is az élet minden területén mindig mellettem állt - irányításával készülök fel a versenyekre."
Kozák Danuta közleményében megköszöni a Honvéd vezetőinek, az edzőjének és a társainak az elmúlt négy év közös munkáját, mert mint megjegyzi: nélkülük nem lehetne kétszeres olimpiai bajnok.
"Januártól azonban tovább kell lépnem, mert érzésem szerint ez kell a további sikerekhez" - teszi hozzá.
Baráth Etele, a magyar sportági szakszövetség elnöke közleményben reagált a történtekre:
"Kozák Danuta egy nemzeti intézmény, aki nemcsak a kajak-kenu sportág legfényesebb csillaga, hanem a londoni olimpia óta az ország legsikeresebb sportolója is, ezért a szövetség részéről maximálisan tiszteletben tartjuk döntését. Tegnap beszéltem vele telefonon és elmondtam neki, hogy bármilyen döntést hoz, mi minden szervezési és erkölcsi támogatást meg fogunk neki adni ahhoz, hogy a pályafutását minél jobb körülmények között folytathassa. Ha szükséges, segítünk neki olyan szakosztályt találni, ahol hasonlóan magas szintű szakmai munka zajlik, mint az eddigi klubjánál".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.