Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 06. 20:01, szerda | Helyi

TEHETSÉGÉPÍTÉS KARCAGON

TEHETSÉGÉPÍTÉS KARCAGON

A Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács (KTTT) évek óta segíti a térség óvodáinak a munkáját a jó gyakorlatok átadásával is.

Most azonban más módon adták át tudásukat, ugyanis tehetséges, egykori óvodások példáján át mutatták be az itt folyó tehetséggondozást. A tehetségnapot Gulyás Ferencné, a Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezetője, a KTTT titkára nyitotta meg és szólt a kilenc óvodákban működő tucatnyi tehetség körökről, s a jó gyakorlatok egymásnak való átadásáról. Ezt követően három egykori karcagi tehetséges ovist, ma már iskolást mutattak be a műhelymunka keretében.

Kurucz Alexandrára óvónénije Romhányi Sándorné, a Jókai úti óvoda vezetője emlékezett vissza azokra a zenei kezdetekre, mellyel ma már szép sikereket ér el a hegedű versenyeken. Őt édesapja kísérte el, s igazgatója Földváriné Simon Ilona és tanára Székelyné Szabados Annamária is szólt, majd vele együtt eljátszották a közönség előtt kedvenc művüket.


Márki Réka a Táncsics krt. 19-es óvoda egykori óvodása mesemondásban, hangszeres játékban és néptáncban is tehetséges. Őt Perge Tiborné óvodapedagógus indította el, mellette tanárai Oroszné Millinkhoffer Rita és Posztósné Gyarmati Éva szóltak a megjelenteknek. Jelen volt Réka édesanyja is, aki mindenben segíti, támogatja lányát, aki általános iskolásként a tanulásban is a legjobbak között van.

Kósa Zoltánt, aki egykoron a Csokonai úti óvodában kezdte el a néptáncolást, Benéné Kecskeméti Anikó óvodavezető mutatta be. Őt is számtalan fellépésen láthatta már a karcagi közönség, de a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület tagjaként a lovas-harci bemutatóknak is oszlopos tagja. Édesanya szintén elkísérte erre a napra és Földváriné Simon Ilona az iskolai életéről, Oroszné Millinkhoffer Rita a néptáncról szólt, majd Zoli a színpadon is bemutatta tánctudását. Dobos László polgármester, a KTTT elnöke elismeréssel szólt a diákokról, s azt kívánta az óvodapedagógusoknak, tanároknak, sok hasonló tehetséges diákjuk legyen még.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.