Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 20. 18:41, szerda | Helyi

Tehetségesek a Refiben a gyerekek

Tehetségesek a Refiben a gyerekek

Sok tehetséges gyermek jár a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolába, akik szép eredményeket érnek el térségi, megyei és országos versenyeken is.

A sikerek a kiváló pedagógiai munka mellett, a tehetséggondozásnak is köszönhető.

Sok tehetséges gyermek jár a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolába, akik szép eredményeket érnek el térségi, megyei és országos versenyeken is. A sikerek a kiváló pedagógiai munka mellett, a tehetséggondozásnak is köszönhető.

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola KiválóanAkkreditált Tehetségpont és Nemzetközi Tehetségpont Iskola immáron hosszú évek óta. A hagyományokhoz híven a tehetséges gyerekek versenyeken mérettethetik meg magukat. Az iskola minden eredménynek örül.

A versenyekre való felkészülést a Tehetség Pont Órák(T-Pont) is segítik. A T-pont órák közül a természetismeret és a matematika mellett a magyar nyelv és irodalom és az angol a népszerű a diákok körében.

Az iskola fontosnak tartja, hogy a diákok minél több megmérettetésen részt vegyenek, mert a gyerekek így felkészülnek, versenyeznek és nagyon sokat tanulhatnak a versenyekből, továbbá az érdeklődési körük is szélesedik.

A 2017/2018-as tanévet sikeresen zárta az iskola, a tanulmányi átlag 4,5 felett lesz. A nyolcadik osztályosok közül mindenki tovább tanul, sokan helyben Karcagon folytatják tanulmányaikat.

A 2018/2019-es tanévben két első osztályt indíthat az intézmény, összesen 42 tanuló kezdheti meg tanulmányai a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában - mondta el Földváriné Simon Ilona igazgatóasszony.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve