Városlista
2018. december 18, kedd - Auguszta

Hírek

2018. December 06. 07:18, csütörtök | Helyi

TÉLI MUNKÁK A KISKERTEKBEN

TÉLI MUNKÁK A KISKERTEKBEN

Az ősz beköszöntével is érdemes gondozni a kertünket, felkészíteni a fákat, növényeket a télre. Ézsiás Antal őstermelőt kérdeztük a legfontosabb munkálatokról.

Gyakorlatilag beköszöntött az ősz, megtörtént a betakarítás. A naspolya és a sütőtök azonban még leszedésre vár. A zöld paradicsom is a bokron van. Ézsiás Antal őstermelő szerint fontos, hogy ilyenkor is gondozzuk a növényeinket.

A fák betakarása, a vadvédő háló felszerelése az elsődleges feladat a tél beállta előtt, ugyanis az őzek károsíthatják az gyümölcsfákat, ez gondot okozhat.

A földeken a szántást elvégezték, de nagyon kevés a víztartalom, így az nem mutat szép látványt. Sokan nem is fogtak hozzá ehhez a munkához, mert az eke szenved és leszakad a szántófeje. - folytatja Ézsiás Antal. Hozzáteszi, ha eső lesz akkor ragadni fog a talaj, ha megfagy, akkor sem lehet szántani, így nem egyszerű a helyzet. - Jobb egy csúnya őszi szántás, mint egy szép tavaszi! - tartja a mondás.így én is most fogok szántani - mondta az őstermelő.

Kiemelte, hogy ilyenkor még lehet permetezni is, hiszen a károsítók élnek és mozognak. A lombtakarítás is fontos dolog, azt is el kell végezni.

A gazda várja, hogy beköszöntsön a tényleges ősz és megérkezzen a várva várt csapadék a földekre.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 18:48, kedd | Helyi

Jégvirág

Jégvirág címmel karácsonyi mesemondó versenyt rendezett a Csokonai Könyvtár az első és másodikos gyerekeknek.

2018. December 17. 17:17, hétfő | Helyi

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2018. December 17. 09:23, hétfő | Helyi

Baleset Kunhegyes külterületén

Haladása során későn észlelte

2018. December 16. 09:12, vasárnap | Helyi

Felújítás 820 millió forintból Szajolnál

Közel 820 millió forintból a közelmúltban befejeződött a 4-es számú főút négysávos, mintegy 5,4 kilométeres szakasza útburkolatának felújítása Szajolnál.