Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2018. December 06. 07:18, csütörtök | Helyi

TÉLI MUNKÁK A KISKERTEKBEN

TÉLI MUNKÁK A KISKERTEKBEN

Az ősz beköszöntével is érdemes gondozni a kertünket, felkészíteni a fákat, növényeket a télre. Ézsiás Antal őstermelőt kérdeztük a legfontosabb munkálatokról.

Gyakorlatilag beköszöntött az ősz, megtörtént a betakarítás. A naspolya és a sütőtök azonban még leszedésre vár. A zöld paradicsom is a bokron van. Ézsiás Antal őstermelő szerint fontos, hogy ilyenkor is gondozzuk a növényeinket.

A fák betakarása, a vadvédő háló felszerelése az elsődleges feladat a tél beállta előtt, ugyanis az őzek károsíthatják az gyümölcsfákat, ez gondot okozhat.

A földeken a szántást elvégezték, de nagyon kevés a víztartalom, így az nem mutat szép látványt. Sokan nem is fogtak hozzá ehhez a munkához, mert az eke szenved és leszakad a szántófeje. - folytatja Ézsiás Antal. Hozzáteszi, ha eső lesz akkor ragadni fog a talaj, ha megfagy, akkor sem lehet szántani, így nem egyszerű a helyzet. - Jobb egy csúnya őszi szántás, mint egy szép tavaszi! - tartja a mondás.így én is most fogok szántani - mondta az őstermelő.

Kiemelte, hogy ilyenkor még lehet permetezni is, hiszen a károsítók élnek és mozognak. A lombtakarítás is fontos dolog, azt is el kell végezni.

A gazda várja, hogy beköszöntsön a tényleges ősz és megérkezzen a várva várt csapadék a földekre.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 09:34, péntek | Helyi

Bejutottak a döntőbe

Karcagi SZC Varró István SZKI. kispályás focicsapata a közelmúltban ismét szép sikereket ért el. Fodor Csaba testnevelő tanár, amelyik versenyrendszerbe benevezte csapatát.

2019. Május 24. 09:33, péntek | Helyi

Zavaró gallyak

A fás szárú növények ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik Karcagon.

2019. Május 24. 09:32, péntek | Helyi

Hétvégén választunk

2019-ben európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, mely a negyedik ilyen jellegű voksolás az ország történetében. A szavazás időpontja 2019. május 26.

2019. Május 24. 09:31, péntek | Helyi

Megindult a forgalom

Megindult a vasúti és a közúti forgalom a kiskörei Tisza-hídon, amely a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében újul meg.