Városlista
2019. február 24, vasárnap - Mátyás

Hírek

2018. December 06. 07:18, csütörtök | Helyi

TÉLI MUNKÁK A KISKERTEKBEN

TÉLI MUNKÁK A KISKERTEKBEN

Az ősz beköszöntével is érdemes gondozni a kertünket, felkészíteni a fákat, növényeket a télre. Ézsiás Antal őstermelőt kérdeztük a legfontosabb munkálatokról.

Gyakorlatilag beköszöntött az ősz, megtörtént a betakarítás. A naspolya és a sütőtök azonban még leszedésre vár. A zöld paradicsom is a bokron van. Ézsiás Antal őstermelő szerint fontos, hogy ilyenkor is gondozzuk a növényeinket.

A fák betakarása, a vadvédő háló felszerelése az elsődleges feladat a tél beállta előtt, ugyanis az őzek károsíthatják az gyümölcsfákat, ez gondot okozhat.

A földeken a szántást elvégezték, de nagyon kevés a víztartalom, így az nem mutat szép látványt. Sokan nem is fogtak hozzá ehhez a munkához, mert az eke szenved és leszakad a szántófeje. - folytatja Ézsiás Antal. Hozzáteszi, ha eső lesz akkor ragadni fog a talaj, ha megfagy, akkor sem lehet szántani, így nem egyszerű a helyzet. - Jobb egy csúnya őszi szántás, mint egy szép tavaszi! - tartja a mondás.így én is most fogok szántani - mondta az őstermelő.

Kiemelte, hogy ilyenkor még lehet permetezni is, hiszen a károsítók élnek és mozognak. A lombtakarítás is fontos dolog, azt is el kell végezni.

A gazda várja, hogy beköszöntsön a tényleges ősz és megérkezzen a várva várt csapadék a földekre.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 18:33, szombat | Helyi

ÚJ ISKOLABUSZ TOMAJMONOSTORÁN

- Az iskolában közel 100, az óvodában pedig közel 20-25 bejáró gyereket szállítunk a környező településekről és ennek a szállítását nem lehet a volán járatokkal megoldani.

2019. Február 23. 10:35, szombat | Helyi

Védelem és biztonságpolitika

A biztonságpolitikai esték vendége volt február 20-án a Déryné Kulturális Központban dr. Demkó Attila védelem és biztonságpolitikai szakértő a 20 éves magyar NATO tagságról szólt.

2019. Február 22. 20:19, péntek | Helyi

TAGGYŰLÉS A SORSTÁRSAK HÁZÁBAN

A Sorstársak Házában tartotta február 8-án taggyűlését az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi Szervezete.

2019. Február 22. 20:14, péntek | Helyi

KÖZMUNKA PROGRAM KUNMADARASON

Guba László Kunmadaras község polgármestere arról számolt be televíziónknak, hogy milyen a településen folyó közmunkaprogram, amely mintegy 153 főt foglalkoztat.