Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Február 19. 05:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Térfigyelők antennáit lopták el, majd illegális internetes hálózatot működtettek - VIDEÓVAL

Térfigyelők antennáit lopták el, majd illegális internetes hálózatot működtettek - VIDEÓVAL

Illegális internethálózatot működtetett lopott antennákkal két férfi, akiket a rendőrök összehangolt akcióban fogtak el a minap.

Balatonfőkajárról érkezett bejelentés január 5-én arról, hogy a település térfigyelő kamerarendszerének három adattovábbító antennáját ismeretlen személy ellopta. A balatonalmádi rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és a nyomozás során kiderült, hogy hasonló módszerrel tűnt el Szabadbattyánról és Csákvárról is ugyanolyan antenna. A rendőrök látókörébe két tatai férfi került. Összehangolt akció keretében a Veszprém megyei rendőrök február 15-én elfogtak egy 38 éves tatai lakost, akit előállítottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Veszprémi Járásbíróság február 17-én elrendelt.

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves A. Gábor az antennákat egy Balaton-parti nyári kerékpártúrán látta meg, ami érintette Balatonfőkajár, Csákvár és Szabadbattyán településeket. Az antennákkal – amiket később ismerősével lopott el - illegálisan nyújtott internet szolgáltatást a környékbeli lakosoknak, kiépített előfizetői hálózatot működtetve.

A. Gábor társát, a 47 éves Z. Istvánt a rendőrök 2017. február 17-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A nyomozók a házkutatás során lefoglalták a lopott antennákat.
A gyanúsítottak ellen 3 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni