Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Március 26. 05:01, vasárnap | Helyi

TISZA-TAVI ADOMÁNY ÉRKEZETT

TISZA-TAVI ADOMÁNY ÉRKEZETT

Ruha, bútor és tápszeradományt kapott a Karcagi Családsegítő Szolgálat.
Az adományt Szepesi Tibor polgármester és a családsegítős munkatársak vették át.

Mintegy 1,5-2 millió forint értékben hozott ruha, bútor és tápszeradományt Karcagra, a Családsegítő Szolgálathoz a rászoruló gyermekes családok megsegítésére a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör nevében a két alapító, Fodor Gusztáv lelkész és dr. Fülöp Gyula.

- Folyamatosan kapunk segítséget, adományokat a Tisza-tavi Keresztény Polgári Körtől, az elmúlt években is nagyon sok olyan lehetőséget, adományt, segítséget kaptunk, amely a rászorulóknak, Karcagon élőknek nyújt további lehetőséget. A mai adomány elsősorban a családokat támogatja, hiszen olyan tápszereket, ruhákat, ruhaneműket kaptunk, amely a kisgyermekes családoknak nyújt további segítséget - fogalmazott az adomány lepakolása után Szepesi Tibor polgármester.

- Az adományokat a Családsegítő Szolgálat vette át.
- A Családsegítő Szolgálatnál helyeztük el az adományt, hiszen itt jelentkeznek elsősorban a rászorulói igények. A mai adományban - tápszerek, játékok, gyermekruházat, illetve bútorok, gyermekülések vannak, amelyek valóban a gyermekneveléshez nyújtanak segítséget. Tehát itt, a Családsegítő Központban lehet ezeket a felszereléseket, ruházatot igényelni és természetesen majd át is venni a szakemberektől - hangsúlyozta a városvezető.

Fodor Gusztáv nem első alkalommal hozott már Karcagra adományt. Most a gyermekes családokra gondoltak, amikor összeállították a szállítmányt, amely több országból érkezett.
- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt év a Tisza-tavi Keresztény Polgári Körnek a támogatóit nagyon megmozgatta. Örülök annak is, hogy 2023-ra is mindenki - németországi, magyarországi és hollandiai támogatók - megígérték, hogy szeretnék továbbra is támogatni az alapítványunkat, hiszen az elmúlt évnek a nagyon-nagyon nehéz időszakaiban talpon maradtunk és ez nagyon tetszett nekik. Ez a támogatás egy része Hollandiából, egy magyarországi nagy cég felajánlása, a harmadik része pedig Németországból egy lovagrend adománya volt. Az értéke nagyjából másfél-kétmillió forint értékű.

- Karcagi családok mellett több településre is jut még a napokban az adományokból- ígérte a lelkész.
- Természetesen nemcsak Karcagra hoztunk támogatást, az elmúlt hetekben legalább nyolc településre vittünk már. Karcag nekünk nagyon fontos, a Nagykunság szíve, szeretünk itt lenni Karcagon és igazából ez egy nagyon széles terítés. Körülbelül a segélyeinknek 15 százalékát osztottuk még csak szét, ha jól számolom, a Nagykunságban legalább még húsz településre el fogunk jutni ezzel a támogatással, de a támogatások egy részét szeretnénk Ukrajnába is eljuttatni. A fél szemünk ott van Ukrajnán, a kárpátaljai magyarságon, ahol Ady Endrének a szavai szerint, sírás hallatszik a Verecke mellett. Nagyon szeretnénk, ha oda is eljutnának ezek a támogatások. Az elmúlt héten legalább tíz tonna élelmiszert juttattunk át a kárpátaljai magyarság számára, tehát nagyon aktívan dolgozunk, de a kárpátaljai és az ukrán menekülteknek, a háború károsultjainak a támogatása mellett odafigyelünk arra, hogy a helyi szegényeket is támogassuk.

A Tisza-tavi Keresztény Polgári Körnek az egyik fő támogatási gondolata, hogy az életet támogassuk. Az életre ma Magyarországon a kisgyermekes családok vigyáznak, ezért a mai segélyek jellegéből is az következik, hogy ezeket mind-mind ilyen családok fogják megkapni, ahol az életet, az életnek a fejlődését, erősítését támogatjuk - fogalmazott a lelkész, aki megígérte lesz folytatás.

Ahogy fogalmazott, minden jó képregénynek a végén az van, hogy folyt, köv. Úgyhogy bízom benne hamarosan újra találkozunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.