Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 19. 05:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tizenhárom évre ítéltek egy nőt, aki halálra késelte volt férjét

Tizenhárom évre ítéltek egy nőt, aki halálra késelte volt férjét

Tizenhárom év fegyházra ítélt kedden a Pécsi Ítélőtábla egy Zala megyei nőt, aki egyetlen késszúrással megölte volt férjét. Az ítélet jogerős, a táblabíróság 15 évről enyhítette két évvel a büntetést.

A Pécsi Ítélőtábla által az MTI-hez eljuttatott közleményben jelezték: a Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat korábban védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. A fellebbezések után eljáró ítélőtábla a vádlott büntetlen előéletére és "a sértetti közrehatásra" tekintettel enyhítette a kiszabott büntetést.

Az 55 éves nő és az 54 éves férfi 2009-ben kötött házasságot, együttélésük a rendszeres veszekedések miatt 2015-ben megszakadt. Ezután is együtt gondozták azonban a férfi pincéjét és a hozzá tartozó ingatlant; 2017 májusában a nő a városi lakásából a pincébe költözött, a férfi pedig rendszeresen felment a hegyi házba, ahol a nővel együtt italoztak.

A bűncselekmény napján, 2017. augusztus 5-én nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, majd a késő esti órákig veszekedtek: a férfi a nőt késsel fenyegette, majd a kést a teraszon egy asztalra tette. Később a férfi egy hintaágyon fekve tovább szidalmazta és fenyegette nőt, majd elaludt, a nő pedig az asztalon hagyott késsel mellbe szúrta a férfit, aki a támadás után még felállt, majd a teraszon összerogyott, eszméletét vesztette és rövidesen meghalt. A nő csak jóval a férfi halála után hívta fel ismerősét, segítséget kérve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni